BOLINHOS DE BACALHAU
HVA ER DET NÅ EGENTLIG JEG SNAKKER OM? PÅ GODT NORSK HETER DET KLIPPFISKBOLLER Det er mange år siden jeg smakte dem første gang. På fiskebutikken "Fru Bergen" i Nedre Strandgate i Bergen. Min svigersønn tok meg med dit og tipset meg om den lekkerbisken det er. Og for en lekkerbisken det var. Små frityrstekte boller av fisk og "gud vet hva". De hadde en sprø overflate med et mykt og velsmakende indre. Det var tydelig at krydringen var av det sydlandske slaget. De hadde litt sting av chili. Der og da fikk jeg vite at disse bollene egentlig er portugisiske. Sannsynligvis bare toppen av isfjellet av oppskrifter og bruksområder for vår klippfisk når den når sydligere breddegrader. Høyt og hellig lovet jeg meg selv at en dag skulle jeg prøve å lage Bolinhos, finne ut hva det derre "gud vet hva" var, og den dagen kom i går Pent dandert, ferdig til fredagskos Slik så mitt første forsøk ut. Mindre enn de fra Bergen, men passe størrelse til en