Innlegg

Viser innlegg fra mars 11, 2012

Oppussing

Bilde
GANGEN VÅR ER I RASK ENDRING Hver gang jeg kaster et blikk ut dit så er det en ny utsikt. Det er nesten så jeg ikke husker hvordan den så ut fra starten. Jeg lover at det vil komme bilder av det ferdige resultatet... når det foreligger. Blod, svette og tårer Fæle mørke kroker

Interiørbutikker har en egen fasinasjon

Bilde
DER OPPSTÅR MANGE DRØMMER De kan henge De kan ikke alltid realiseres, men der er jo mye vakkert. Hvis det ikke passer hos meg, så kanskje hos en av mine døtre. Det er jeg helt sikker på. Det var jo salg og.... ..og de kan stå Noen er også blå

TIL ÆRE FOR FISKEN

Bilde
 DEN HØYSANGEN LYDER OFTE PÅ KJØKKENET HER. Deilig råvarer Dette er ei tidligere publisert oppskrift på suppe. Den kommer igjen og igjen på bordet her hos oss. Som du kanskje ser har jeg pakket små torskebiter inn i serranoskinke, brunet dem før de fikk en kort simmer i kokende suppe av fenikkel, løk og kraft. Noen ørretbiter snek seg med Vi lurer oss sjøl til å tro det er fest, og lettlurte er vi

HVA ER NÅ DETTE?

Bilde
 TAKE AWAY???? PÅ VÅRT KJØKKEN...ER DET MULIG? Javisst er det mulig, til og med godt og nødvendig enkelte dager. Heldig for oss så er kinesisk mat å få, rett nedi gata. Vegg i vegg med pizzasjappa. Da blir det papp og folie engang iblant. Det gikk visst ned..

CHÈVRE INNBAKT I BUTTERDEIG

Dette blir en mektig lunsjrett Men butterdeig er en av mine favoritter og chevre er favoritt til andre her i huset. Pass bare på, dette er ikke med på  noen slankemeny. Bare på kosemenyer. OPPSKRIFT 2 plater butterdeig chèvre naturell strimlede soltørkede tomater spinat frest i olje pinjekjerner 1 egg Kjevle platene tynne, like store og snitt i like store firkanter med kaketrinser. Fordel ost, tomat, spinat og pinjekjerner, lag små puter limt med egg, stek i 10 min på 225 grader . Du vet det smaker himmelsk. Skal du bruke dette som en forrett så lager du små fylte puter, vil du ha en varm smakfull lunsjrett med salat til bør de selvsagt være større.

MERKELIG, DET DERRE

Bilde
MEN SLANKEMAT DUKKER OPP PÅ BORDET MED JEVNE MELLOMROM.  KAN DU SKJØNNE DET? SER IKKE MYE UT DETTE En liten omelett, en skive delt i to, salatblad, bønneskudd, en halv tomat og en tilmålt porsjon skinke. Fin lunsj dette. Kalorier? ikke noe særlig, du merker dem ikke engang.

SMÅRETT ELLER FORRETT

Hvis du vil lage fest midt i hverdagen, så kan du jo lage en forrett. Kanskje du heller vil ha en spesiell godbit til TV-kvelden? Mulighetene er mange. Den enkleste jeg vet kommer her: Oppskrift Kjøp lodderogn i 2-3 farge forskjellige farger Gravlaks eller salmalaks Sjalottløk Moden avocado Rømme Ruccula og ferdig toast eller tynne pariserloff i skiver. Da gjør du bare slik: Presentasjon Finhakk sjalottløk, del ta ut sten og skjær avocadoen i tynne båter. Ca 1 ts klatt med rogn av hver farge på tallerken 2 skråkjærte skiver med fersk eller gravet laks rulles sammen og danderes mellom rogna. 1 ss rømme ved laksen dryss over finhakket sjalottløk. Pynt med ruccula og avocadobåter. Dette er en av de enkleste jeg lager. Den er full av smak og ser flott ut. Det er og lurt å ha fisk i forretten, de fleste bruker kjøtt i hovedretten. Advarsel:. Forretten skal ikke være for mettende, det blir fort for mye mat og det er ikke så gøy å servere dessert når alle er stappmett

DEN FØRSTE VÅREN

Bilde
NÅR VI VENTER MARSKULDE OG SLAPS Da er plutselig hagen fri for snø og tele. Den ligger i vårsole og formelig strekker og rugger på seg, før den tar til med de store sprellene som våren kreverav den.  Først kom blåveisen ..så er det krokus Allikevel har den lagt ut noen små smakebiter. Bare så jeg husker fra i fjor hva som er i vente. Magnoliatreet kommer snart