DET ER TID FOR
DESSERTER AV ALLE SLAG I nyttårshelga var vi hos venner og da serverte vår skotske venninde en av sine nasjonale desserter. Det smakte selvsagt fortreffelig. I ettertid har jeg skjønt at det er nesten like mange utgaver som det er kokker. Her er den utgaven vi fikk nytt årsaften. OPPSKRIFT Skotsk trifle (6-8 pers.) SUKKERBRØD 4 egg 140 g sukker 140 g hvetemel 1 ts bakepulver Sukkerbrød: Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i hvetemel og bakepulver. Hell i form (24 cm). Stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. Kaken skal ha trukket seg litt ut fra kanten når den er ferdig. La avkjøles litt i formen, før den hvelves på en rist og avkjøles helt. VANILJEKREM 3 dl kremfløte 1 vaniljestang 4 eggeplommer 50 g sukker 3 ss maisenna Vaniljekrem: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte og vaniljestang med frø. Rør sammen sukker, eggeplommer og maisenna. Bland den varme væsken inn i eggeblandingen under omrøring. Ha massen tilbake i