Innlegg

Viser innlegg fra februar 23, 2014

SALAT AV GRØNNKÅL

Bilde
DET ER EN GANSKE NY GRØNNSAK FOR MEG. Jeg har selvsagt hørt om den, men nesten aldri tatt den i bruk. Det er kanskje på tide, den er jo så full av næring. Så tenkt så gjort, jeg gikk til innkjøp av en passe bunt med grønnkål.  Den er grønn den Det første jeg prøvde meg på var å lage en salat.  Oppskrift 150-200 g grønnkål 2 tomater 5-6 cm agurk 4 ss rosiner Ca 50 g tørristede valnøtter, mandler eller pinjekjerner. Man får jo lyst å spise.... Dressingen jeg laget var slik: 3 ss rapsolje 1 ss sitronsaft 1 lite fedd hvitløk, finhakkes Urtesalt/ pepper Det smakte godt til fisk, det var det vi hadde den dagen. Erfaringen jeg gjorde var at jeg med hell kunne ha finhakket salaten mye mer og at tomatene egentlig ikke passet så godt inn. Jeg har mer grønnkål så det er ikke utenkelig at det kommer flere forsøk. Følg med! Følg med!

STEINBITFILET ER FAST, SMAKFULL OG DELIKAT

Bilde
VI ER LYKKELIG NÅR DEN KOMMER PÅ BORDET Det er ikke alltid jeg finner den i fiskedisken, men her om dagen var den der, og vi fikk et av de nydeligste fiskemåltider som tenkes kan. På denne tallerkenen er der steinbitfilet på en pure av søtpoteter med en frisk grønn salat og noen biter med sprøstekt bacon. Det koste vi oss med. Det er en fryd for øyet og Oppskrift for 2 personer: ca 200 gr fisk til hver salt pepper  1/2 presset sitron margarin Skjær fisken i passe store biter, hold kniven i skrå vinkel når du skjærer. Stykkene blir lettere å steke da.  La margarinen bli brun i panna før du legger fiskebitene i. Salt og pepre underveis mens du steker. Ikke stikk i fisken underveis, da blir den lett tørr.  Så serverer du med det tilbehøret som frister deg mest.  Forslag: Frisk vinagrette salat med remulade-dressing og kokte poteter el. pommes frites. Noen liker kokte grønnsaker og en hvit saus. Steinbit er uansett veldig godt, det er en fet fisk som inneholder