Innlegg

Viser innlegg fra april 23, 2017

SÅ VAR DET VARM SUPPE ETTER EN VÅRTUR MED DAMENE IGJEN

Bilde
BØKESKOGEN ER KLAR TIL Å VISE SEG I FULL VÅRSKRUD, GRØNN OG VAKKER MED HVITVEIS TEPPE VED FØTTENE Som alltid må vi avslutte med noe godt å spise. Denne dagen ble maten servert ved spisebordet mitt. Disse damene har tilbydd seg å avlaste mitt faste smakspanel når det passer. Det høres jo lovende ut, både for meg og dem. Sellerirot suppe, en uventet smaksopplevelse Oppskrift for 4–6 personer Sellerirotsuppe 500 g sellerirot 5 vanlige poteter 3 selleristenger 2 store hvitløksfedd 1 raus kvast rosmarin 1,5 l god hønsekraft 1 Amalfi-sitron (får du på Meny eller Jacobs, eller vanlig økologisk), finrevet skall og saften 1/2 dl god ekstra virgin olivenolje salt og pepper Honningristede bønner til toppingen 1 boks (ca 400 g) hvite bønner (butter beans) 2 hvitløksfedd, finhakket 1 ss flytende honning 0,5 dl olivenolje noen kvaster rosmarin 1 ts paprikapulver salt Skrell og skjær sellerirot (500g) og potet (5 vanlige) i små terninger

APRILSNØ, DET VET DU VEL HVA ER?

Bilde
DU HUSKER DET KANSKJE IKKE,  MEN SLIK VAR DET I FJOR OG. D et er kanskje et fenomen som vi aktivt glemmer fra år til år? sånn er det med meg. Trygt plassert i Vestfolds fagre natur og gode klima, så tror jeg at ustabilt vær ikke gjelder her. Så feil kan man ta. Da hjelper det på humøret å få meldinger fra en vinduskarm i Bergen. Slik så den ut i starten Den vasen liker jeg godt, perfekt til greina. Slik ble den etterhvert For å ta litt av æren, den ble plukket i hagen her i Vestfold 1. påskedag. Den ble nennsomt fraktet over fjellene til Bergen i frost og snø. Så får den kjærlig omsorg, en vakker vase med varmt vann, og ei varm stue. Resultatet er forbløffende og vakkert. Så kan vi glede oss over vår inne, selv med snø i april.