Innlegg

Viser innlegg fra mai 8, 2016

LUKSUSMUFFINS

Bilde
FINS DET? JA,  DET KAN JEG LOVE DEG. Siden det er første gangen jeg lager muffins eller som det heter på "nytt norsk" cupcakes, så syntes jeg det var like godt å ta i litt. Jeg ville ha kaker  som smakte så godt som jeg kunne klare og kaker som så ut som om mesterbakerne hadde vært her. Du får se på bildene om utseendet besto prøven, men smaken kan både smakspanelet, jeg og dem som var gjester og spiste kakene gå god for. Det kan jo tenkes at jeg må ha et kurs i å sprøyte på kaker, men jeg stoler fremdeles på at "øvelse gjør mester". Berre lekkert  Halve morroa er å se hvor flott kakene ser ut inni... Så rød som bare det. Det er nesten sånn at man ikke tør å sette tennene i. Oppskrift 125 gr smør 2 egg 1,5 dl sukker 2 dl kesam 1 dl kefir 4,5 dl hvetemel 2 ts bakepulver 1 ss kakao noen dråper rød matfarge(ikke konditorfarge, den er for blass) 1 liten kokt rødbete Ostekrem 150 gr kremost naturell (Philidelfia) 1

NÅ PASSER HJEMMMELAGET IS GODT

Bilde
DET SPISER VI I DISSE DAGER MED VÅR/SOMMER, TIL OG MED BÅDE PINSE OG 17.MAI. Det er veldig vanskelig å tenke seg en varm og fin 17. mai uten is. Det er ikke lett å tenke seg 17. mai uten is, selv  hvis nordavinden uler og regnet plasker. Ingenting er så godt som hjemmelaget is. Hittil har jeg som oftest laget sorbet, mange typer . Det er forskjellige grunner til det, men kaloriene har nok litt å si. Smakspanelet derimot har en eneste favoritt når valget er fritt og det valget er vaniljeis. Her har jeg en hjemmelaget is er enkelt å lage og det smaker himmelsk godt. Dette er en kjempeflott grunnoppskrift hvor du kan tilsette alle de smakene du bare måtte ønske. Klar for smaksprøve Her er det bare å spise trodde han, men nei, vi venter til vi har litt kaker og kaffe til.(eller jeg snur ryggen til) Ei metallform gjør nytten i fryseboksen Oppskrift 4 dl helmelk 3 dl kremfløte 1 stk vaniljestang 6 stk eggeplomme 150 g sukker Ha helm

AT VÅREN ER HER ER IKKE NYTT,

Bilde
 MEN AT VI SKULLE FÅ SOMMER I SAMME SLENGEN, DET VAR LITT OVERRASKENDE. Ja, ja, det kan nok tenkes at dette sommerlige framstøtet vi har hatt går over. Vi har gått rett fra iskald nordavind med ca 10 C på det beste, med en natur som bare sto og ventet og hutret i kulda,  til sommervarme og selvsagt en eksplosjon i naturen. Plutselig er alt deilig og grønt, hagemøblene kommer ut, gressplenen klippes og vi har vårt første måltid i hagen. Om vi er glade? Selvsagt er vi det, det er like før jeg bryter ut i sang som "vesle lerka ", som trur på vår". Enkelt, men vi koste oss I løpet av noen formiddagstimer bestemte både spireabusken og magnoliatreet seg for å vise seg fra sine vakreste sider. Det er som å sitte midt i den norske våren. Det finnes heller ikke noe vakrere enn den norske våren. Nei, nå må jeg ut, har sittet nok ved skrivebordet for i dag. Du vet det er ikke bare de vakre buskene og trærne som vokser. Ugresset er om mulig ennå mer hissig.