Innlegg

Viser innlegg fra oktober 19, 2014

ET NYTT FORSØK PÅ ANDECONFI MED EN KOMPOTT AV RØDLØK

DET ER VEL INGEN HEMMELIGHET AT ALLE TYPER AV FJÆRKRE STÅR HØYT I KURS HOS OSS. Selv er jeg veldig svak for and. Det er bare i de senere år at jeg har utforsket bruk av dette kjøttet. Andeconfit er vel noe av det beste som fins. Faktisk vil jeg gå så langt som å si : Dette er snadder.  Fremdeles utforsker jeg hvordan jeg best kan lage dette. Det er ikke sikker dette er den beste av alle, 2 viktige forhold må for det første oppfylles:  1. Ikke for stor innsats for meg   2. vi som spiser skal bli fornøyd. Skulle tro det var ganske greit, ikke sant? Å confiterer er ikke vanskelig, men det tar tid, du må planlegge og passe timingen. Oppskrift: 4 andelår 1,4 kilo ande-el. gåsefett(kjøpes på Meny, Ultra eller andre butikker med godt sortiment. De bestiller og om du ber om det.) 2 fedd hvitløk 2 kvister frisk rosmarin 2 lauvbærblad 2-3 dl grovsalt salt og pepper til steking. bland salt, løk og urter godt, gni dette inn i lårene og legg lårene i blandingen. salte

OM DATATRØBBEL, LUTEFISK OG NABOER

Bilde
STILLSTAND NÅR YTRE OMSTENDIGHETER GJØR AT DU MÅ STOPPE HELT Det har skjedd her i det siste. Dataskjermen går i svart og alle komponenter slutter å virke. Det fremkaller angst og fortvilelse i heimen. Så ordnet det seg jo, og så er jeg igang igjen. Lutefiskmiddag for naboer er en god tradisjon som vi  gleder oss til hvert år. All matretter fra vi har med oss fra barndom og fortid skal man være forsiktig med å ha meninger om. Det man kan gjøre er å fortelle om hvordan vi liker det, og hvordan vi gjør det. Her råder tradisjonene og det mest grunnleggende. Hos oss skal fisken være fast, et bacon med lite kjøtt, som avgir mye  fett og en erterstuing som er krydret etter mammas regler. Deilig mat Oppskrift for 4 personer 2,5-3 kg lutefisk 3-4 dl fint kjøkkensalt Forvarmet stekeovn 180-200 C i ca 20 min Jeg unngår frossen fisk, men vakumpakket kan gå greit. Deles i store stykker ca 8-10 cm bredde. 2-3 t før middagen legger du disse stykkene utover i ei stor ildfast form o