ET NYTT FORSØK PÅ ANDECONFI MED EN KOMPOTT AV RØDLØK
DET ER VEL INGEN HEMMELIGHET AT ALLE TYPER AV FJÆRKRE STÅR HØYT I KURS HOS OSS. Selv er jeg veldig svak for and. Det er bare i de senere år at jeg har utforsket bruk av dette kjøttet. Andeconfit er vel noe av det beste som fins. Faktisk vil jeg gå så langt som å si : Dette er snadder. Fremdeles utforsker jeg hvordan jeg best kan lage dette. Det er ikke sikker dette er den beste av alle, 2 viktige forhold må for det første oppfylles: 1. Ikke for stor innsats for meg 2. vi som spiser skal bli fornøyd. Skulle tro det var ganske greit, ikke sant? Å confiterer er ikke vanskelig, men det tar tid, du må planlegge og passe timingen. Oppskrift: 4 andelår 1,4 kilo ande-el. gåsefett(kjøpes på Meny, Ultra eller andre butikker med godt sortiment. De bestiller og om du ber om det.) 2 fedd hvitløk 2 kvister frisk rosmarin 2 lauvbærblad 2-3 dl grovsalt salt og pepper til steking. bland salt, løk og urter godt, gni dette inn i lårene og legg lårene i blandingen. salte