SANDKAKER FOR FØRSTE GANG I MITT HJEM
Å BAKE MIN MORS SANDKAKER, DET ER INGEN SPØK DISSE KALLER JEG DRONNINGEN BLANT SPRØ SMÅKAKER, OG BØYER MEG I STØVET I RESPEKT Smaker de noe godt da? Det er å komme tilbake til barndommens rike, å være jentunge på mammas kjøkken, og å få lov til å klemme ut deigen i formene. Når dagens oppskrift kommer elektronisk fra ei yngre søster, da er vel sammenhengen beholdt da? Oppskrift 200 gr smør 250 gr hvetemel 100 gr mandler skåldete malte 1 egg 100 gr sukker Smuldre smør og mel, tilsett mandelmel, egg og sukker. La deigen hvile i kjøleskap minst 1 t. Gjerne over natta. Formene smøres godt og drysses med semuljegryn. Trykk lett ut en liten klatt med deig. Stekes ved 175 C i ca 10-15 min. Avkjøl litt før du tar dem ut av formene. Den gamle metoden med kakebokser er den beste måten å oppbevare småkaker på. Der holder de seg tørre og sprø, uten å utsettes for lys eller fukt som fort kan ødelegge dem. Ingen dårlig bakst De smaker jo eventyrlig godt, en de