Innlegg

Viser innlegg fra desember 19, 2010

SANDKAKER FOR FØRSTE GANG I MITT HJEM

Bilde
Å BAKE MIN MORS SANDKAKER, DET ER INGEN SPØK DISSE KALLER JEG DRONNINGEN BLANT SPRØ SMÅKAKER, OG BØYER MEG I STØVET I RESPEKT Smaker de noe godt da? Det er å komme tilbake til barndommens rike, å være jentunge på mammas kjøkken, og å få lov til å klemme ut deigen i formene. Når dagens oppskrift kommer elektronisk fra ei yngre søster, da er vel sammenhengen beholdt da? Oppskrift 200 gr smør 250 gr hvetemel 100 gr mandler skåldete malte 1 egg 100 gr sukker Smuldre smør og mel, tilsett mandelmel, egg og sukker. La deigen hvile i kjøleskap minst 1 t. Gjerne over natta. Formene smøres godt og drysses med semuljegryn. Trykk lett ut en liten klatt med deig. Stekes ved 175 C i ca 10-15 min. Avkjøl litt før du tar dem ut av formene.  Den gamle metoden med kakebokser er den beste måten å oppbevare småkaker på. Der holder de seg tørre og sprø, uten å utsettes for lys eller fukt som fort kan ødelegge dem. Ingen dårlig bakst De smaker jo eventyrlig godt, en de

TORSK ER FØRJULSMAT FOR OSS

Bilde
JULETORSKEN ER ALLIKEVEL SELVSAGT, Se så fristende og lekker den ligger der, nam-nam

DETTE HAR JEG VENTA PÅ

Bilde
Kenwooden var savnet DET ER SOM Å TREFFE EN LENGE SAVNET VENN Nå skal det bli sveis på kjøkkenarbeidet. Det er bare denne som gjelder på mitt kjøkken. Ikke trendy og hip, men traust og du verden alt den kan utføre.  Den beste bursdag- bryllupssgave   jeg kunne ønsket meg i år.