Innlegg

Viser innlegg fra mai 20, 2018

DENNE ESTRAGONSAUSEN FÅR JEG ALDRI NOK AV

Bilde
EGENTLIG GÅR DENNE SAUSEN TIL SÅ MYE, AT DET BARE ER HA DEN I KJØLESKSPET TIL SENERE I UKEN En Oslotur forleden satte meg i kontakt litt forskjellige spisesteder og som en følge av det selvsagt forskjellige smaker. Det er en av grunnene til å gå ut for å spise, nye spennende smaker. På kafeen til Nationalgalleriet bestilte jeg roastbiff av kalv med estragonsaus. Der var en smak jeg ble begeistret for. Estragon har jeg tidligere bare brukt til kylling, men nå når jeg har forsket litt på denne krydderplanten. Smaken passer til all hvit fisk, ikke minst er den super til kveite. Deretter kommer selvsagt kylling enten som saus til eller i marinade. Nå har jeg og forstått at kalvekjøtt og estragon passer flott sammen. Jeg serverte kalvesteika mi som kald roastbiff. Da passet det fint med en saus laget med creme fraich. Det ble nesten som en krem. Estragonkrem Her kommer den super-enkle oppskriften. 1. Oppskrift  på estragonkrem 50 dl frisk estragon finhakket 50 dl frisk

SÅ HAR SOMMEREN SLÅTT SEG NED HER IGJEN.

Bilde
RETT FRA FROST OG SNØ, SVART SKOG OG SKITNE SNØSKAVLER Så før vi får gjort oss klar og tenkt oss om, så er den her, grønn og frisk og vibrerende. Tja, det er vel ikke helt sant at vi ikke hadde tenkt oss om. Sannheten er jo at vi hadde nesten ikke tenkt på noe annet de siste par månedene enn vår og sommer. Her er nok å ta tak i. Det er som kjent ikke bare de sarte hageplantene som er full av vekstkraft og nesten spruter  opp av jorda. Buer av ripsgrener I peonbedet er det nesten bare skvallerkål å se. En ting er helt sikkert peonene kommer blir store og trenger støtte. Når de er utvokst og begynner å legge seg utover er det litt sent å sette opp støtte. Å bruke myke grener som jeg allikevel tynner ut fra rips eller solbærbuskene er en av de gode ideene jeg her fått med meg fra diverse hageblad og program om hage fra andre TV-kanaler enn nrk. Dette må jo skje mens grenene er myke, altså tidlig på våren. Det ser kanskje ikke så veldig vakkert ut, men etter et par uker er de he