DENNE ESTRAGONSAUSEN FÅR JEG ALDRI NOK AV
EGENTLIG GÅR DENNE SAUSEN TIL SÅ MYE, AT DET BARE ER HA DEN I KJØLESKSPET TIL SENERE I UKEN En Oslotur forleden satte meg i kontakt litt forskjellige spisesteder og som en følge av det selvsagt forskjellige smaker. Det er en av grunnene til å gå ut for å spise, nye spennende smaker. På kafeen til Nationalgalleriet bestilte jeg roastbiff av kalv med estragonsaus. Der var en smak jeg ble begeistret for. Estragon har jeg tidligere bare brukt til kylling, men nå når jeg har forsket litt på denne krydderplanten. Smaken passer til all hvit fisk, ikke minst er den super til kveite. Deretter kommer selvsagt kylling enten som saus til eller i marinade. Nå har jeg og forstått at kalvekjøtt og estragon passer flott sammen. Jeg serverte kalvesteika mi som kald roastbiff. Da passet det fint med en saus laget med creme fraich. Det ble nesten som en krem. Estragonkrem Her kommer den super-enkle oppskriften. 1. Oppskrift på estragonkrem 50 dl frisk estragon finhakket 50 dl frisk