FISKEKRAFT MÅ TIL NÅR DU SKAL LAGE DEILIG FISKESUPPE
FISKESUPPER ER GODT OM SOMMEREN, DET For å få en skikkelig smakfull suppe, så må man ha ei god kraft. Det går som oftest fint med kraft av buljongterninger men av og til har jeg lyst til å få den ekstra gode smaken som hjemmelaga fiskekraft gir. Det er en prosess som begynte for et par måneder siden. Hver gang jeg har hatt ferskt fiskeavfall på benken min så har det havnet i frysen i en dertil på forhånd merket boks. Da jeg mente det var nok, ble alt tint og så startet morroa. NOE AV INGRIDIENSENE OPPSKRIFT: 2-3 l vann i en kjele med alle fiskerestene + en 1/2 l rekeskall( gir flott farge) gulrot, purre, selleri, lauvbærblad, salt og pepperkorn. ser jo litt flott ut.. Dette kokes i 2-3 timer, siles 2-3 ganger, kjøles ned og legges i frysen til nærmere bruk. Jeg fikk 1 1/2 l ferdig kraft, det kan være lurt å fryse i mindre porsjoner. Da er det lettere å bruke. OBS , Denne kokeprosessen lukter ikke godt, hvis du holder ut det, får du verdens beste fiskesupper