BLÅSKJELLSESONGEN ER OVER OSS
DET LAR VI OSS IKKE MERKE MED, BLÅSKJELL SPISER VI BARE OM SOMMEREN, BASTA. Inspirert av at blåskjell er fantastiske om vinteren, kom jeg til å tenke på et blåskjell-måltid som ble servert hos en datter og en svigersønn i Bergen, for flere år siden. Jeg husker godt spesielle måltider jeg har deltatt i. En ting kan vi være trygg på, mat minnet mitt virker og s elvsagt hadde jeg lagret oppskrift fra dette fantastiske måltidet i arkivene mine Sjekk den størrelsen på innmaten, skulle tro de var fra nordland. Oppskrift på blåskjell med chili, koriander og kokosmelk for 4 personer 3 kg ferske, rensede blåskjell 1 stor finhakket løk 1bunt grovhakket koriand 4 fedd fersk, knust hvitløk 1 stk rød chili skåret i skiver 3 dl kremfløte 150 ml Kokosmelk 250 ml tørr hvitvin 200 gr strimlede grønnsaker Selleri gulerøtter og purreløk 1 stk. sitron delt i båter Fres løken til den er gyllenbrun, tilsett hvitvin og la det småkoke i ca 2 min. Tilse