Innlegg

Viser innlegg fra januar 26, 2014

VINTER, OVER ALL FORSTAND

Bilde
DET TOK SIN TID, CA MIDT JANUAR, MEN VINTER FIKK VI I mengder og mengder. Ikke så mye av gangen, ikke i overveldende mengder, men litt etter litt, hele tida.  "Som jul i en Hollywoodfilm" sa han som har ansvaret for å få løs bilen og få løs frua og få det hele til å se bebodd ut. Det må vel da være en av Hollywoods skrekkfilm. Jeg ønsker meg bare en ting, nemlig at våren kommer senest i mars. Nabolaget Hvor er trappa til hagen Solbærbusk og eple tre, borte Og så før vi visste ordet av det, så drukner vi nesten. Troe du det har sluttet å snø? Åh, neida. Det fortsetter og fortsetter.

ANDECONFITE PÅ EN VANLIG SØNDAGSKVELD?

Bilde
DET GÅR BRA DET, BARE MAN HAR TENKT OG PLANLAGT LITT Du vet å confitere kjøtt er en fransk konserverings måte. Det har ikke jeg tenkt å bry meg så mye om. Hvis man spiser maten til middag samme dag så smaker det nam. Dette har jeg vel skrevet om før engang. Da prøvde jeg med lammekjøtt.  Du er kanskje interessert i hva jeg egentlig gjorde? Kjøp inn andefett, og det andekjøttet du vil bruke. Det startet på lørdagskveld. Da la jeg det andelåret jeg hadde i salt og pepper. Gni det godt inn, legg det under plast inn i kjøleskapet i 15-20 timer. Neste trinn var tørke og vaske kjøttet og å legge det i ei lita ildfast form. Så fylte jeg opp med andefett slik at det nesten dekket kjøttet. Fra start Sett inn i stekeovnen på 50-80. La dette stå i minst 4-5 t. Mitt kjøtt kokte etter 4 t, da satte jeg ned varmen ennå litt, og lot det stå ei stund til. Tilslutt tok jeg kjøttet ut og tømte mesteparten av fettet over i et glass for å bruke senere. Så ble kjøttet satt inn på 180 C  t