BOKNAFISK HVA ER DET?
BARE NOE FOR DE INNVIDDE NORDLENDINGENE? Ja, det tror jeg faktisk.Men jeg kan jo fortelle hva det er. Stor, fin, hvit torsk, fisket i januar Lofoten eller Vesterålen, rengjort, skylt i sjøvann og tørket noen måneder i frisk, kald Nordlandsluft. Da tar man ned en inntørket og stygg fisk, kutter den opp, vanligvis må du bruke sag for å få fiskebiter i vanlig størrelse. Smaksbomben skal så i vann et døgn, (den lukter litt som gammelost), før skinn og ben må renses av. Den jobben skal jeg spare deg for å vite mer om, men det er en jobb. Endelig sitter jeg igjen med hvite fine fiskestykker på benken, klar til å lage mat av. Fisken er der litt gjemt Dette fins det ingen oppskrift på. Man bruker så mye man vil og liker av det man har. Bruk ildfast form og stekeovn på ca 180 C til 4 personer 4-5 store gode poteter i skiver 1 stor skive med sellerirot 2 løk i grove båter 2 rødbeter (Forhåndskokt) 2 dl fiskebuljong Klatter med smør eller stekemargarin Hvitløk og t