Innlegg

Viser innlegg fra oktober 28, 2018

TROR DU AT BACCALAO BARE ER DEN TOMAT OG-OLJE BASERTE GRYTA SOM DU VANLIGVIS FÅR SERVERT?

Bilde
NEI, NEI, KANSKJE DU TRODDE AT KLIPPFISK HOLDT TIL I BACCALAOEN? DA MÅ DU HUSKE AT DET ER DEN SPANSKE VARIANTEN. Her hos oss går vi heller for den Portugisiske måten å utnytte dette lekre råstoffet fra den Norske nordvest-kysten, rundt Kristiansund. Klippfisk er torsk som er saltet og tradisjonellt tørket under åpen himmel. Dette er ferdig saltet og tørket torsk, den er nå blitt klippfisk  Derfor er dette den måten jeg utnytter klippfisken på: Her er fisken ferdig utvannet Hvor lenge skal den vannes? Litt smak og behag, men jeg liker 2 døgn, andre klarer seg med 1 døgn.  Dette ser da friskt ut Slik var starten, som du ser er det forskjellige grønnsaker. Jeg kuttet grønnsakene i litt store biter, blandet vesken med hvitløk og chili, helte den over grønnsakene og satte det hele inn i forvarmet ovn. Siste skritt på veien. Javel, så er vi klar for en deilig fiskeform og et hyggelig måltid.  Og her kommer oppskriften. Til 4 stk 500 gr fisk før vanning 4 va