BECHAMEL SAUS
ELLER SOM VI ELLERS KALLER DEN; VANLIG HVIT SAUS, Den som "alle" voksne mennesker kan lage. Den ser ut som fløyel og silke, og slik kan den smake og. Kan du dette så har du basiskunnskap som er god å ha Denne sausen brukes til gratenger, suffleer og til og med fløyelsgrøt, hvis noen husker den. Man kan lage den til sennepssaus eller vaniljesaus. Hvit saus(Bechamel) 4 dl helmelk 60 gr smør 1 ss hvetemel evt 20 gr blåmuggost(valgfritt) 1/4 revet muskatnøtt 2 egg salt/ pepper For oss som har laget mat i noen år, for ikke å si årtier, er hvitsausen en veldig viktig basiskunnskap. Den brukes til svært mye. Derfor kan det være lurt å kunne grunnoppskrifta. 60-70 gr margarin el godt smør smeltes, IKKE brunes. Ta av varmen og ha i 1-2 ss hvetemel. Bland dette godt. Sett gryta over varmen igjen og spe med helmelk, mens du rører hele tida for å unngå klumper. Konsistensen skal være fløyelsmyk. Dette er basen. Fra dette utgangspunktet kan du variere krydder