KLIPPFISK ER EN GOD GAMMEL KJENNING.
TIDLIGERE VAR DET SYNONYMT MED BACALAO Det har seg slik at jeg tilhører ikke menigheten, bacalaomenigheten mener jeg. Det kan av og til bli mer tomatpurè, oliven og oljesmak enn fiskesmak etter min mening. Tomater overdøver fort den milde fiskesmaken. Med nennsom hånd kan det være vellykket, men jeg er altså på utkikk etter variasjoner over temaet klippfisk. På et av verdens mange nettsteder fant jeg endel interresant, både med og uten tomat. Til denne middagen valgte jeg å servere godt utvannet klippfisk, forvellet i noen minutter, så brunet i panne, har du grillpanne blir det fine striper og. Servert med kokte poteter, sprøstekt bacon gulerøtter og erter. Tradisjonellt? Sist jeg besøkte Bergen, tok en vennligsinnet svigersønn meg med til en av de utallige fiskebutikkene i den byen.Jeg har ikke glemt smaken av Bolinhos som jeg fikk der. Klippfisk-boller på nordnorsk. Ligner veldig noe jeg lærte på et skolekjøkken på 60-tallet for å bruke rester, uten oljesteking. Nå