RÅKREM VAR EN NY OG DEILIG SMAKSOPPLEVELSE
FOR MANGE, MANGE ÅR SIDEN, FØRSTE GANG JEG SMAKTE DETTE Fremdeles er det en nydelig krem å ha til frukt av forskjellig slag. Dengang da jobbet jeg på et storkjøkken, langt hjemmefra. Det var mye nytt å lære og mange nye smaker å utforske. Alle gjorde inntrykk på en eller annen måte. Denne gangen skal jeg ta frem en liten lekkerbisken jeg lærte om dengang. Tidligere i høst var jeg så heldig å få noen nydelige og lekre små plommer. Dengang reiste jeg hjem så fort jeg kunne for få dem på glass, hermetisert og bevart for framtidig bruk. Nå nærmer nyttårsaften seg med gode venner rundt bordet og "fremtidig bruk" er her og nå. Lettpisket kremfløte var et klart valg for denne anledningen, likeså vaniljeis, men som så ofte før så dukket gamle matminner opp med enda et alternativ. Denne av meg, forlengst glemte råkremen, som smakte så godt, den velger jeg til å avslutte vårt lille, forsøksvis, luksøriøse nyttårsmåltid. Det er ikke noe ulempe at det er utrolig enkel