LAKSEMOUSSE, DET HØRES GANSKE LUKSURIØST UT,
MEN TRO MEG, DET ER GANSKE ENKELT OG BILLIG Gode matopplevelser dukker opp de rareste plasser. Jeg har det sånn at jeg liker å smake på mat jeg ikke har smakt før. For ei ukes tid siden var vi på en tur med ei av fergene som går her fra Vestfold til Sverige. Vi spiste middag fra buffeen der, en veldig tradisjonell opplevelse, stort sett uten overraskelser. Denne gangen derimot sto der et fat med delikat pyntede loffskiver med noe ukjent på. Selvsagt fulgte de med på min tallerken og de smakte nydelig. De ble grundig studert, og jeg visste at dette kunne jeg forsøke på eget kjøkken. Det som toppet disse skivene av ristet brød var laksemousse og lodderogn med pynt. Jeg satte igqang med først å lese oppskrifter fra forskljellige kokker og forskjellige blogger. Tilslutt måtte jeg lage min egen som passet i mengde og smak for vårt bruk. Fredagens aperitif nærmet seg. Slik så mitt forsøk ut Oppskrift ca 250 gr ørret/laks 1,5 dl creme fraich 1 ss sitronsaft dill Lodderog