Innlegg

Viser innlegg fra april 15, 2012

INDISK LAM MED SPINAT OG YOGHURT

Bilde
Det er godt med ei forandring  Denne er så lett å lage, ingridiensene er i alle butikker og sist men ikke minst, den smaker fabelaktig. Ikke farlig sterk i det hele tatt. Jeg serverer med ris og nan, men du kan bruke spaghetti, penne eller poteter om du vil.  Gryteretter er ikke fotogene OPPSKRIFT for 4 personer 1/2 kg lammekjøtt skåret i små terninger 1-2 ss stekeolje o,5 ts malt chili 1 ts malt koriander 1/2 ts spisskummin 1 ts gara masala 1/2 ts gurkemeie 2-3 ts vann 4-5 fedd finhakket hvitløk 2-3 ss revet fersk ingefær 1 middels stor løk revet Salt  2 dl yoghurt naturell 1 l løst pakket, ferske spinatblader   Varm ei  gryte med olje   og ha oppi alle krydrene untatt gurkemeie. rist denm raskt over varmen, ha vann klart slik at de ikke brenner seg. Deretter har du i kjøttet, stek dette i 3-4 min mends du vender på kjøttet. Både for stekeoverflate, men og for å få fordelt krydderet. Gurkemeie, den finhakkede hvitløken, raspet ingefær og revet løk ha

RULLEKAKER PÅ JOBB, TIL LUNSJ??

Bilde
JA, SELV I DE MEST HVERDAGSLIGE AV HVERDAGER FINS DET OPPMUNTRING OG LYSGLIMT Plutselig har noen hatt ei feiring med kaker og restene dukker opp på lærerværelset. Denne gangen var det et gjensyn med en god, gammel bekjent fra 70- åra. Ei deilig rullekake med smørkrem i. Ikke alt var mitt OPPSKRIFT 3 egg, 1 1/2 dl sukker.  3/4 dl potetmel  2 ss kakao 1 ts bakepulver. Visp eggedosis av eggene, bland alt det tørre og sikt det i. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Forsikre deg om at det ikke blir klumper med mel aom ikke er blandet inn. Fyll røren i langpanne ca 30x40 cm kledd med bakepapir. Stek ved 250 C i 4-5 min. Hvelv kaken på et sukkerstrødd papir og legg et fuktig klede over mens det avkjøles. SMØRKREM 50 gr margarin, 75 gr melis 2 ts vaniljesukker, 1 eggeplomme. bruk myk margarin og rør dette sammen til en myk krem. Smaksvariasjon kan være å raspe appelsinskall i kremen i stedet for vanilje. Stryk kremen godt utover kaken og rull forsiktig sammen. La den

FORELØPIG SISTE NYTT OM OPPUSSING

Bilde
ENDELIG KOM SISTE FINISHEN PÅ PLASS Så kan vi konsentrere oss om andre ting, oppussinger mener jeg. Det er ennå nok å ta av. Med ny løper Gangen ble som ny, jobben og strevet var vært det. Det er en fryd å åpne døra til dette. Håper den grønne planten overlever.... Dette ser jo ikke så verst ut. Når jeg tenker på den mørke hulen denne gangen engang var. Vi er veldig fornøyde med dette. Mer oppdatering fra hus  finner du med å klikke her.

SÅ PLUTSELIG ER JEG LEI

Bilde
OG JEG TRENGER  Å KOMME MEG UT AV KJØKKENET .  Såå farverikt.. Da er det godt at det ennå finnes noen restauranter i gåavstand, slik at vi kan få spise uten å sitte i bil først. Det legger litt demper på det flytende tilbehøret.   Indisk er alltid et godt valg. Nanbrød er godt, også tandoori lam og tandoori scampi. Vakkert for øyet og frydefullt for ganen. Nam-nam. Kanskje jeg har noen gode indiske oppskrifter på lager som kan prøves på mitt kjøkken? Noe med lam, spinat og yoghurt.

HVORDAN LUNSJBESPISE 30 ++ DAMER

Bilde
DET ER EI UTFORDRING JEG IKKE KLARER Å MOTSTÅ OVER Derfor står jeg et par timer en lørdags ettermiddag og koker 8-9 liter linsesuppe. Ok, herved bekreftet, litt gal er jeg jo. Resultatet ble smakfullt, varmende, humørskapende og godt med klingende mynt i korkassa. Alle monner drar. Korseminar med konsentrert jobbing i flere timer, vi fortjente litt oppmuntring i form av varm mat. Kanskje vi prøver igjen en annen gang. Oppskrift på linsesuppe finner du her. For mer lunsj, klikk her  Her er damene i finstasen, ikke noe seminar dette nei. Ser ut som ei kirke i Roma  Ser jo litt kjedelig ut.... Men det smakte