SANDKAKER FRA BØ I VESTERÅLEN
ANER DU HVOR LENGE DET ER SIDEN SIST JEG PRØVDE Å BAKE DISSE KAKENE! Jeg vurdererer dem som vanskelig å få til, kanskje det hjelper med ei sikker oppskrift. For å kunne løse denne husmorutfordringen så trengte jeg hjelp og støtte fra slekta. Det var veldig flott å kunne ringe en venn..ee søster som selvsagt hadde ei flott og sikker oppskrift som var utprøvd i gjennom mange år. De beste oppskriftene får man jo fra noen som har prøvd dem ut selv. For en lykke å ha slike i boks før jul Oppskrift SANDKAKER 200 gr marg. el smør 125 gr. (1 1/2 dl ) farin 1 egg, ca 30 gr. 1/2 dl mandler 350 gr. ( 6 dl ) hvetemel. Rør smør og sukker til myk masse.Bland i egg, malte skåldede mandler og det meste av melet. Elt deigen jevn. Ha i så mye av melet at deigen blir passe fast til å klemme ut i formene. Sett deigen kaldt.Smør formene og når du har smurt dem så drysser du semulegryn i dem. Disse kakene kan sette seg skikkelig fast, så smør grundig. Legg en passe stor kule