Innlegg

Viser innlegg fra april 19, 2015

KOKT TORSK MED BLOMKÅLPURE

Bilde
FISKEMIDDAG ER DET NOE DA? JA, JEG SYNES JO DET. IKKE SÅ MYE NYTT DENNE GANGEN Fordi at i fryseren lå en liten rest av den digre skreien jeg hadde i påsken.  Den serverte jeg med choritzo/chili salsa, blomkålpure og poteter Slik så det ut Kokte torskestykker ikke så veldig spennende, men med godt tilbehør nærmer vi oss festmat. Det smakte godt og var en fin variasjon over temaet fisk. Blomkålpure var og veldig godt, ser på bildet at det godt kunne vært noe grønt der. Oppskrift på Coritzo/chilisalsaen ligger i arkivet, men blomkål pureen kommer her. Oppskrift til 4 personer 1 liten blomkål 60-70 gr smør litt melk salt/pepper Kok kålen mør og mos den. Vil du ha helt glatt mos, bruk stavmikser. Rør inn smør, krydder og litt melk. Du kan lage den i forkant og koke den opp når du skal bruke den. 

VANNBAKKELSER HAR JEG SNAKKET OM FØR

Bilde
DET ER ALTSÅ IKKE NOE NYTT, MEN I GÅR HADDE JEG EN LANG TERAPITIME PÅ KJØKKENET. Hvordan henger dette sammen? Jo, det skal fortelle deg.   Terapi, fordi det kreative modus jeg går inn i når jeg lager et innviklet måltid er å sammenligne med annet terapi. Jeg kommer lett i flytmodus i sånne situasjoner. Når planene er lagt, jobben er gjort, så trenger jeg ikke engang å smake på maten for å være fornøyd, det gir en liten lykkefølelse å ha fått til en vanskelig oppgave.  Hvorfor er jeg så personlig i dag?  Du vet det er mange som spør, og kanskje de lurer på om jeg er litt gal. Spørsmålene er: "At du gidder", " Hvorfor driver du på med dette" osv, osv... Vel der var svaret. En kreativ hobby. Så var det vannbakkelser. Hultert i bultert De var et gjensyn og det gjensynet gav meg ideer til videre utforskning av mulighetene det gav.  Denne gangen ville jeg ha noe litt stilig og veldig godt til fredags-apèrirtifen vår. Jeg ville fylle disse små bollene med n

DET HAR KANSKJE IKKE VÆRT SÅ MANGE HAGEBILDER PÅ BLOGGEN I ÅR?

Bilde
DET  ER MYE MULIG DET, VÅREN OG DET STYRET SOM FØLGER MED, KOM LITT BRÅTT PÅ MEG I ÅR. Det føles som om vinteren akkurat var her og mentalt har jeg ikke vært klar. Allikevel ser jeg jo alt det vakre som våren bringer med seg. Derfor har jeg laget en l iten kavalkade. Kos deg, det har jeg gjort. Midt i et eventyr Men først må jeg ta med bildene fra turen vår sist onsdag, vi gikk rundt som i et eventyr av skjønnhet. I Guslandutmarka et sted Det kan egentlig være det samme hvor vi går, vi vasser i hvitveis, som en vakker drøm.  Snart kan denne bli suppe. Dette går fort Opprinnelig en liten pinne tatt fra et annet tre. Forsytiaen, gyllen og vakker mot husveggen. Den har aldri vært større Egentlig så er denne litt sent ute, det er jo vinterrose. Helleborus Man blir jo i godt humør De gjemmer seg litt i gresset Den første av årets magnoliablomster Skal den overleve noe år til så må det olje til Klikk her for flere vårbilder

EN FRISK OG ANNERLEDES SALAT

Bilde
DEN SALATEN SOM FIKK SMAKSPANELET TIL Å KOMME I VÅRSTEMNING Det blir aldri nok oppskrifter på salater hvis du spør meg. Det blir heller ikke nok variasjoner. Som ei godt voksen dame kan jeg uten vanskeligheter huske tider der salat var veldig fremmet og eksotisk. Kan du huske at salat betydde de slappe grønne bladene som lå på siden av tallerkenen med kjøttkaker, brun saus og potet? Det er ikke akkurat en slik salat jeg snakker om her. Som så mange ganger før så fant jeg ideen på nettet og så utviklet jeg den etter egen smak. Grønt er det iallefall Som du ser her er det bare grønt. Ok, appelsinen lyser jo litt i det fjerne.  Har en eller annen forelskelse i appelsin, prøver å lure den inn i så mange matretter jeg kan. Lurer du på hva denne salaten ble servert til? Denne gangen var det kalvekjøtt med portvinssaus. Legg merke til salatbestikket Før jeg sier noe om oppskrift, innhold og fremgangsmåte, så må du bare sjekke ut det salatbestikket. Til mitt kjøkken kom d

KAN APPELSINKOKTE FENIKKELSKIVER VÆRE NOE?

Bilde
BYTT GJERNE UT FENIKKELEN MED ENDIVIE Da har du et tilbehør til en litt finere middag som kan overraske familie og venner.  Kanskje jeg heller skal si det er et tilbehør som løfter en middag over kanten til å bli noe du husker og ikke bare spiste med likegyldig mine, mens tankene svever over på andre oppgaver. Her er den, sprø, frisk og med en lett anissmak. Den passer veldig fint til fisk, kylling, men denne gangen hadde jeg litt kalvekjøtt. Det smaker ikke så mye så derfor prøvde jeg meg med litt tilbehør som smakte. Oppskrift 1 appelsin, saften av 1 fenikkel Margarin til steking Press saften av appelsinen, del fenikkelen i skiver på langs, som på bildet. Smelt margarin i panna, la det bli nøttebrunt før du legger skivene i. Stek den pent gyllen, Tilsett sukker, varm til dette smelter og vend skivene i blandingen, hell over appelsinjuicen og kok videre på veldig svak varme. Etter ca 8-10 min er fenikkelen gjennomkokt og appelsinsaften blitt til sirup. Du kan og br