RISOTTO PÅ 2 FORSKJELLIGE MÅTER
KYLLING ER MED I BEGGE Her har jeg stekt kyllinglår 180-200 C i ca 30 min med hvitløk og sitron. De er lagt på en seng av "risotto". Har satt i hermetegn fordi dette er ikke slik ordentlig risotto lages. Dette er min versjon Oppskrift til to: kutt 1 gulerot og litt selleri i små terninger, og forvell dem i 6 dl vann(kok i 3-4 min). Ta av varmen og tilsett 3 dl vanlig jasminris, 1 buljongterning, ett dryss gurkemeie og hakket hvitløk etter smak. Kok under lokk i 18 min, først på full varme til oppkok, så helt lav varme og gjerne gryta på kanten av plata resten av tida. Lokket må være tett og ikke løftes på underveis. Det er damptrykket inne i kjelen som er viktig. Når koketiden er over kan du røre inn 1 dl tinte erter. De gir en god smak og tar seg flott ut, men er ikke nødvendig. Dette kan serveres med kylling i mange varianter eller svinekjøtt( filet eller koteletter) Servert som Paella EKTE RISOTTO 200 g risottoris, 1 ss olivenolje, 2 stk