Innlegg

Viser innlegg fra oktober 4, 2015

PAELLA ER IKKE HVERDAGSKOST HOS OSS

Bilde
DERFOR ER DET SPENNEDE Å PRØVE DET EN GANG Som sedvanlig på en fredagskveld prøver jeg å gjøre meg ekstra flid. Resten av uka er middagene litt ymse. Noen dager er en av oss borte, eller opptatt med andre ting eller rett og slett bare uten matlyst. Den ene uten matlyst er veldig sjelden meg, for å si det rett ut. Altfor sjelden, men jeg forsøker å lage forskjell på hverdager og helg. Han som er utnevnt til smakspanel har en stor glede av å spise mat med ris i eller ris til. for ei uke siden serverte jeg Italiensk Risotto, og denne fredagen tenkte jeg at Spansk Paella er lurt. Her huset fins ingen paellapanne. Den store stekepanna mi gjorde samme nytten. Bortsett fra at jeg laget bare halvparten for vi var jo bare to. Strålende fager og gode smaker Det er veldig mange likhetstrekk i framgangsmåten, men også helt klare forskjeller i krydder og tilbehør. Oppskrift til 4 pers 3-4 kyllingfileter(el 1 kyllinglår pr pers.) 1 løk finhakket 1 kinesisk hvitløk finhakket 2 chorit

DET ER IKKE NOE NYTT MED APPELSIN I SJOKOLADEKAKE

Bilde
DET ER FREMDELES EN AV DE SMAKENE SOM VIRKELIG SLÅR AN. Det slår an hos meg, men i går kveld slo det og an hos Bel Cantinene. Du vet det damekoret som slår til med sunn galskap og grunnleggende seriøsitet. De som har krevende øvelser, spennende reiser og flotte konserter. Ja, det er dem jeg snakker om.  Etterhvert er jeg blitt støttemedlem, kakebaker, den som stiller opp når noe skal gjøres og ikke minst når koret skal reise ut i verden. Forskjellen er bare at nå trenger jeg ikke å frakte bunad og sølv halve verden rundt. Her er damene Nå står en Romatur på tapetet med synging i to forskjellige kirker og god tid til fortauskafeliv og Pantheon, Vatikanet, Colloseum, fontana Trevi Spansketraoppen osv, osv. Skulle overraske meg mye om disse damene kom hjem uten å ha brent litt kredittkort i butikkene og. I gå øvde de så mye at det var på hengende håret at de kunne drikke litt kaffe og smake på sjokoladekaka jeg hadde med. Den smaker godt på kjøkkenbordet og OPPSKRIFT 3 eg

UKESMENY

Bilde
DET ER MANGE MATBLOGGERE SOM HAR DET, HVORFOR IKKE JEG? Da jeg var i full jobb og hadde mann, småbarn og tenåringsbarn, da hadde jeg bruk for det og laget en fornuftig struktur på middagene. Nå i mitt glade og frigjorte pensjonist-liv, har jeg ikke lyst til det. Det er klart planlegging må til, men ukesmenyer er ikke lengere for meg.  Desto verre kjennes det når jeg nå nettopp fikk beskjed hos legen at de nærmeste dagene må jeg holde meg til kokt risvann.   Det var litt av en ukesmeny det.  Tykktarm som er kommet i ulage, nei det skal man jo ikke spøke med. En infeksjon som ikke kan drives tilbake med annet enn kull-tabeletter og kokt risvann.  Det fins mange sorter Dette er et innlegg for å fortelle hvor inderlig synd det er i meg i dag. Denne risen skal jo smaksettes med litt salt og så var det lov å ha i litt blåbær eller saft. Det er det jeg konsentrerer meg om Vent nå litt, leste ikke jeg en artikkel nettopp om helsegevinsten ved fasting? Det sto da klart og t