Innlegg

Viser innlegg fra august 14, 2016

DET BLE BLØTKAKE AV SUKKERBRØDET

Bilde
MEN DET VAR JO MENINGEN OG, I MIN FAMILIE ER DET INGEN BURSDAG UTEN BLØTKAKE. EN GOD TRADISJON SYNES JEG Denne gangen gikk jeg helt tilbake til min mors tid for å finne inspirasjon til pyntinga. Hun elsket ananas, og brukte ananas så ofte hun kunne, spesielt i bløtkaker. Familie, venner og bekjente kjente godt til hennes bløtkaker, de var viden kjent og populære. Jeg kjente meg derfor på trygg grunn da jeg fulgte hennes eksempel. Hadde nesten følelsen av at hun kikket over skuldra mi underveis. Hun lærte meg engang hvor mye dynking som skulle til, hun viste meg hvor mye frukt man trenger i kremen til fyll, og hvor mye sukker man skal ha i fløten. Jeg kan derfor trygt si, i dag har jeg og min mor pyntet en bløtkake til bursdagsbarnet, vaktmesteren, smakspanelet, men i dag altså bare bursdagsbarn. Flere varianter fins her . Det enkle er ofte det beste Når jeg sier det enkle er det beste, så kommer det nok av at det er det eneste jeg kan klare uti kakepynteverdenen. B

SUKKERBRØD TIL BEGJÆR

Bilde
I ALLE FALL NÅR SUKKERBRØDET BLIT PYNTET ETTER ALLE KUNSTENS REGLER Men skal man ha ei flott og smakfull bløtkake eller marsipankake, da er kvaliteten på bunnen helt vesentlig. Heldigvis så har jeg etter hvert som årene har gått funnet ei oppskrift som aldri slår feil. Kjenner du den deilige duften? Jeg kan nesten kjenne lukten av nystekt sukkerbrød bare ved å se på bildet. Nå seiler en bursdag opp i familien så bløtkaka må både ha god smak og vakkert utseende. Pyntinga kommer jeg tilbake til. Nå har jeg gitt meg god tid og laget en oversikt over de forskjellige størrelsene på kakeform innvirker på mengdene i oppskriften. Det kan jo kanskje komme til nytte. Oppskrift Kakeform 20 cm: 3 egg 100 g sukker 100 g hvetemel 1/2 ts bakepulver Kakeform 22 cm: 4 egg 125 g sukker 125 g hvetemel 1 ts bakepulver Kakeform 24 cm: 5 egg 150 g sukker 150 g hvetemel 1 ts bakepulver Kakeform 26 cm: 6 egg 180 g sukker 180 g hvetemel 1,5 ts bakepulver Kakeform 28 c

COLESLAW

Bilde
EN AV DE ENKLESTE AV ALLE MIDDAGS TILBEHØR JEG KJENNER Det er og et av alle de jeg tilbehør som jeg kjenner, som er med meg helt siden barndommen. Fra et 50-talls kjøkken i Nordland til vår tid er langt. Hvordan et av de mere moderne, amerikansk-importerte rettene gir meg slike assosiasjoner? Svaret er at denne retten selvsagt er helt lik. Den Nordnorske, 50-talls versjonen heter råkost. Den var fast tilbehør till det meste av stekt mat i min barndom. Min far dyrket mye grønnsaker, min mor var kostholds bevisst. Da ble det slik. Legg til bildetekst Den Amerikanske utgaven har naturligvis amerikansk vri. Hva er det tror du? Svaret er sukker og fett. Godt som bare rakkeren, ikke fullt så sunt som min mors utgave. Denne retten bruker jeg når der er mye grønnsaker i kjøleskapet som må brukes opp. Derfor endrer innholdet seg hos oss fra gang til gang.  Denne gangen ble den slik. Oppskrift 1/2 kinakål 1 gulrot 1 eple 1/2 persillerot Dressing 0,5 dl lett