COLESLAW
EN AV DE ENKLESTE AV ALLE MIDDAGS TILBEHØR JEG KJENNER
Det er og et av alle de jeg tilbehør som jeg kjenner, som er med meg helt siden barndommen. Fra et 50-talls kjøkken i Nordland til vår tid er langt.
Hvordan et av de mere moderne, amerikansk-importerte rettene gir meg slike assosiasjoner?
Svaret er at denne retten selvsagt er helt lik. Den Nordnorske, 50-talls versjonen heter råkost. Den var fast tilbehør till det meste av stekt mat i min barndom. Min far dyrket mye grønnsaker, min mor var kostholds bevisst. Da ble det slik.
Det er og et av alle de jeg tilbehør som jeg kjenner, som er med meg helt siden barndommen. Fra et 50-talls kjøkken i Nordland til vår tid er langt.
Hvordan et av de mere moderne, amerikansk-importerte rettene gir meg slike assosiasjoner?
Svaret er at denne retten selvsagt er helt lik. Den Nordnorske, 50-talls versjonen heter råkost. Den var fast tilbehør till det meste av stekt mat i min barndom. Min far dyrket mye grønnsaker, min mor var kostholds bevisst. Da ble det slik.
![]() |
Legg til bildetekst |
Den Amerikanske utgaven har naturligvis amerikansk vri. Hva er det tror du? Svaret er sukker og fett. Godt som bare rakkeren, ikke fullt så sunt som min mors utgave.
Denne retten bruker jeg når der er mye grønnsaker i kjøleskapet som må brukes opp. Derfor endrer innholdet seg hos oss fra gang til gang.
Denne gangen ble den slik.
Oppskrift
1/2 kinakål
1 gulrot
1 eple
1/2 persillerot
Dressing
0,5 dl lettmajones
0,5 dl lettrømme
2 dråper balsamico
1 ts brunt sukker
Bland dressingen og hell den over de fint revne grønnsakene.
Innmari godt, som det meste med sukker og fett. Men vi bruker vettet i omgang med dette. Hos oss kommer det på bordet ca 2 g i året. Men da nyter vi det.
Forrige gang finner du her.
Klikk her for mer tilbehør
Kommentarer
Legg inn en kommentar