LAMMEGRYTE IGJEN?
DENNE GANGEN KOM JEG OVER EN ENGELSK OPPSKRIFT. Den får komplettere de Indiske, de Nord-Afrikanske og selvsagt de norske som fins i mitt reportuar. Denne gryta heter Langcershire lammegryte og er basert på Stout Dette ble servert med coleslaw og eddiksdressing Oppskrift for 4 prs: ca 800 gr smått lammekjøtt el koteletter 2 hele løk ca 80 gr bacon 2-3 dl stout 2 dl hermetiske tomater 4-6 poteter 3 fedd hvitløk 2-3 kvister timian 2-3 kvister rosmarin 2 lauvbærblad 1-2 ss Worcestershire saus salt/pepper La kjøttbitene ligge med salt og timian ca 30 min før steking. Tørk av og stek, de skal karamelliseres, det er en viktig del av smaken og brun også løken. Så legger du løken i ei ildfast gryte med lokk og kok ut panna med øl. Sørg for at alt som satt fast i panna følger med. Det er der smaken sitter. Hell dette over i gryta. Legg kjøttet oppå løken, Ha på salt og pepper, hell så over tomater, urtene, baconet i biter, hvitløk og worchestershire saus. Skre