SKALLDYRSSALAT KAN VÆRE EN SENHØST TREAT,
Vi trenger en oppmuntring i høstmørket Derfor tenker jeg at en lettvint skalldyrsalat kan være nydelig for å få tankene litt bort fra de søte, tunge, fete julekalasene som allerede er igang og skal vare i minst 3-4 uker til. Se bare her til 2 personer. 130 g skrelte reker 80 g krepsehaler (fra lake) 1 stk hakket sjalottløk 1 potte frisk rosmarin 2 ss frisk gressløk 8 stk cherrytomat, rød i båter 0,4 stk slangeagurk 4 stk små ferdigkokte poteter kalde og i biter 2 ss olivenolje 1 ss balsamicoeddik Fremgangsmåte: Bland skrelte reker og avrente krepsehaler. Tilsett løk, gressløk (tilsvarende en bunt), rosmarin, tomatbåter (bruk gjerne gule cherrytomater), agurk (skrelt, uthullet og i terninger) og potet. Bland olivenoljen (eller rapsolje) med balsamico og vend inn i salaten. Rist grove brødskiver og fordel salaten på dem. Dryss over grovklippet rosmarin. Server med et glass hvitvin, spis og føl deg lettere og slankere.