Innlegg

Viser innlegg fra november 9, 2014

KJØTTKAKER AV LAMMEKJØTTDEIG

Bilde
DE BOLLENE MED MASSE KRYDDER OG DEILIG STERK SMAK Jeg lengter av og til etter mat med sterk kryddersmak. Da tenkte jeg på den oppskrifta på kjøttkaker jeg brukte tidligere engang. Lammekjøttdeigen lå vel forvart i fryseboksen, da var det vel bare å bla i arkivet for å aktivere hukommelsen og sjekke at ingrediensene var i hus.  Det er ofte slik at jeg lager om igjen matretter vi har likt godt. Ikke noe revolusjonerende i det, de fleste har det vel slik.  Jeg har nok en større nysgjerrighet på smaker og mat enn de fleste. Allikevel søker jeg tilbake til det som smakte oss før. Hvordan skal familien ellers få tradisjoner?  Ja jeg bare spør, men s å var det sterke kjøttboller da?  Nå kommer jeg til dem. Masse god frisk salat hører til Og har du sett, d et  er flere veier som fører til Rom. Da er det bare valgets kval som gjenstår.  Oppskrift nr 1 500 gr kjøttdeig av lam eller storfe 1 kokt potet 2 ss brødrasp i  1 dl vann 2 dl melk 1 egg 2 ts salt 1/2 ts pepper 1 ts chi

HAGEN I NOVEMBER

Bilde
DEN ER VERKEN KOSELIG ELLER TILTALENDE Det fins ingen steder å sette seg ned for å nyte en kaffekopp i høstsola, det fins forresten ingen sol heller. Det er brunt, sleipt, vått og kaldt. Men ikke snø, og ikke en eneste minusgrad i sikte. Det kunne faktisk ha frisket opp saker og ting, litt rim kanskje?  Svartsurbær henger igjen til fuglene I dag den 10. november 2014 kl 10.30 viser gradestokken +10 °C og der det skulle være frost og snø, der har på en lite sjarmerende måte høsten bare fortsatt. Peoner i november Det fins allikevel en eller to små lyspunkter. Blomkarsen er den ene, den står i den sorte, store gryta mi, rett utenfor hushjørnet her. Litt sliten og forvokst er den nå, men den blomstrer. Den forsyner meg med en liten, men jevn strøm av friske blomster til huset. Ikke helt som i august Det er helt utrolig hvor de gleder oss Det andre lyspunktet er ei lita potterose som ingen kjenner navnet på. Den står beskjedent og stillferdig med ei varm rød rose

BRUNOST CREME BRULEE

Bilde
DETTE HØRES IKKE HELT VANLIG OG HVERDAGSLIG UT, KANSKJE MER SPENNENDE ER DET RIKTIGE ORDET? Creme Brulee er jo fransk, Creme Catalan, den med appelsinsmak som Hanne serverte i Couliore på grensen mellom Frankriket og Spania, den er spansk, men Creme brunost er norsk.  Den burde hatt et finere navn tenkte jeg, brunost er litt sidrumpa, men hva fant jeg? Det mest rotnorske navnet du kan tenke deg: "Brent hulder" Fantastisk! Ikke bare er norske kokker kreative på mat, jammen er de det  på navn og. De ser dessverre veldig vanlige ut, men smaken du... Oppskrift til 4 personer 0,5 stk vaniljestang 2 dl fløte 2 dl melk'35 gr sukker 45 gr Gudbansdalsost 4 stk eggeplomme 75 gr brunt sukker til  glasur Kok opp fløte, melk, brunost, sukker og vaniljestang. Avkjøl til ca 70 C. Pisk sammen eggeplommene og hell melkeblandingen oppi dem, mens du rører godt. Sil blandingen og hell over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hel