HØSTENS FØRSTE KLIPPFISKMÅLTID
SELVSAGT ER DET MYE SOM PASSER FINT Å SPISE OM HØSTEN Allikevel er det enkelte ting som følger sesongene. Kan bare nevne fårekål. For meg er det en hel rad med gode måltider jeg får ekstra lyst på i løpet av høstmåneden fram mot jul. Fårekål er allerede nevnt, lutefisk, kjøtt av vilt, gås og and, sist men ikke minst, bacalao. Den spesielle og smakfulle klippfiskgryta. Det er jo mye tomater og tomatpure bacalao, det tåler jeg dårlig. Derfor har jeg begynt å kikke over grytekanten på jakt etter andre måter å tilberede klippfisk på. Siden det sies at ingen kvinner i Portugal blir gift uten å kunne minst 365 måter å tilberede klippfisk på, så regner jg med at det skal være greit å finne en variasjon. Så lenge de ikke skriver oppskriftene på Portugisisk da. Det stekes og brases Klar til å spises Oppskrift til 4 personer 600 gr klippfisk 1-2 dl olivenolje 5-6 fedd hvitløk 8 små kokte poteter 2 paprika chili brokkoli eller spinat Vann fisken i et døgn, skift va