DE GODE GAMLE HASSELBACKPOTETENE
Godt kjent på 80-tallet, men like gode ennå. Den sedvanlige og kjedelige poteten, som holder oss med en masse viktige vitaminer og karbohydrater. Hasselbackpoteter 4 store poteter 1-2 ss smeltet smør eller margarin 1 ts salt 2-3 ss klippet kryddergrønt, f.eks persille, gressløk eller timian eller 2-3 ts tørket urtekrydder, f.eks estragon eller basilikum ½ dl revet ost, f.eks chedda 2 ss parmesanost Poteten kommer vi ikke utenom Tilberedning Skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom (legg poteten oppi en tresleiv når du skjærer den, da skjærer du ikke poteten helt igjennom). Potetene skal henge sammen i bunnen. Legg potetene i en smurt, ildfast form. Pensle med matfett. Kryddre med salt og ønsket krydder. Stek ved 225 grader i ca. 45 minutter. Pensle av og til med smør (magarin) under stekingen. Bland de to ostesortene. Strø osten over potetene. Stek potetene ytterligere i 10-15 minutter, eller til de er gyllenbrune og osten har smelt