RAMEN ER DEN JAPANSKE SUPPEN LAGET MED KJØTTKRAFT
DETTE ER NOK DEN FØRSTE GANGEN JEG FORSØKER MEG PÅ JAPANSK MAT, VEL UTENOM SUSHI ELLER MAKI. Sannheten er jo at den japanske maten er en smule komplisert, den inneholder ingredienser som er litt fremmedartet. Skjønt det lille jeg har smakt er utrolig mild og velsmakende. Dette er en klassiker som nok fins i alle japansk kjøkken og alle har sin egen blanding. Slik ser den ut En skikkelig høydare når det gjelde smak. Dette er den utgaven jeg valgte å prøve. Oppskriften: Kjøttkraften lages først: 2 l vann 3 løk 2 gulrøtter 1 purre 1 hvitløk 2 røde chili 2 skiver svinekjøtt ca 3 cm fersk ingefær 1 dl Tørket shitakesopp(Meny) kombu alger(innvandrerbutikk) 1 ss sesamolje 1 dl soyasaus olje til steking Kjøtt, løk, gulerøtter og purre grovkuttes og brunes godt i panna. Alt helles over i en kjele med resten av ingrediensene. Koker i ca 2-3 timer, etterfyll med vann. Deretter siles og presses dette og kraften er klar. Hold den silte kraften varm, til bollene med gr