Innlegg

Viser innlegg fra januar 19, 2014

REPETISJON, GJENSYN ELLER ?

Bilde
EN FREDAGSKVELD AV DE MER ORDINÆRE. Hvordan lager man litt helg når man egentlig ikke gidder?  Joda, jeg har en plan. Rett nedi gata her bor en pizzabaker. Liker vi pizza? Ja, i begrenset antall og en begrensning på hvor ofte. Nå kjentes det ut som om tiden var inne til å få litt hjelp for å skape en stemning. Både for TV kvelden og  som var verdt å ta fram rødvinen til. Det gikk helt fin, pizza inneklemt mellom diverse mer eller mindre interessante TV-program, alt etter hvem du spør. Dette er den anledningen jeg glemmer helt at jeg driver med litt fotografering. plutselig er nesten alt forsvunnet. Noen liker pepperoni og noen vil ha annanas Tilbake er kun de kalde restene og vi er klare til en TV-kveld med Masterchef Australia og Nytt på Nytt. Den "harde kjerne", det vil si "Jeg som sover til kl 9.00", jeg holder ut til midnatt og får med meg en krim. Den andre våkner i beste fall opp til midnatt for å si god natt. Sånn kan en fredagskveld tusle avgård

EPLE OG FENIKKELSALAT

Bilde
FRISK OG LITT SYRLIG TILBEHØR TIL FUGL, FISK OG SVINEKJØTT Den var litt annerledes, jeg ble nysgjerrig da jeg leste oppskriften. Siden jeg er glad i fenikkelsmaken så ville jeg prøve. Du vet den rare grønnsaken som ligger i butikkhyllene. Svenskene kaller den knutekål, det kan man jo skjønne. Slik den ser ut. Får lyst å sette tennene i Jeg likte denne Salatoppskrift til 4 personer Alt her er cirka-mål. Du har i mer eller mindre etter hvilken smak du liker og størrelsen på råstoffet. 1 fenikkel 1 eple 1 stang av selleri 1/2 appelsin 1-2 ss pinjekjerner el gresskarfrø Marinade el. dressing sitronsaft olivenolje 1-2 dråper nøtteolje  1 ts brunsukker Fenikkel, eple og stangselleri skal kuttes i så tynne skiver du kan. Brukte faktisk grønnsaksskreller til det, ostehøvel kan og være grei. Appelsinen kuttet jeg i små biter. I denne smakte jeg meg fram til den smaken jeg selv ville ha.  Start med saften av presset sitron og ha i lik mengde med olivenolje og su