Innlegg

Viser innlegg fra mai 19, 2019

HJEMMELAGET PIZZA

Bilde
DENNE GANGEN HAR DEN LEKKER GROV BUNN. Hver gang jeg besøker andre menneskers kjøkken og spisebord så får man en ny og interresant matopplevelse. I starten av mai tilbrakte vi som så mange andre i vårt land, ei helg med familie, konfirmasjon og alt som tilhører.  Det blir og anledning til hyggelige måltider  direkte er en  konfirmasjonsmiddag. Olivener som blinker til deg Bare se her, en glinsende, fristende, deilig pizza. Denne var laget av en svigersønn med det for meg nye innslaget av grov pizzabunn. Høres ikke det godt og lurt ut? Oppskrift 25 g fersk gjær, evt tørrgjær 2,5 dl lunket vann 1/2 ts salt 2 ss kaldpresset olivenolje 3 dl sammalt hvete grov 3 dl hvetemel ca Sett stekeovnen på 225 °C.        Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.   La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter.  Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepap