Innlegg

Viser innlegg fra juli 1, 2018

MARINERING AV KJØTT, BRUKER DU DET NOEN GANG?

Bilde
JEG ER BLITT VELDIG GLAD I DEN MÅTEN Å KRYDRE KJØTT PÅ.  Det er det samme hvilken type kjøtt man har, marinerer du, så får krydret litt tid til å trenge inn og gi en bedre smak enn bare med krydder på overflata. Denne gangen hadde jeg noen små kylling klubber til middag. For å få en god smak på dem ble de lagt i en marinade. Hvis jeg hadde drysset krydder over klubbene er jeg redd det fort hadde blitt brent overflate. De er ikke så store. Marinade til kylling 1 dl soyasaus 1/2 dl hoisin saus 2-3 ss flytende honning 2-3 fedd hvitløk finhakket 1-2 ss revet ingefær 1 lime saften av. Dette blandes og kyllingen vendes inn. Du kan bruke både bryst, lår eller en hel kylling i biter. La det ligge ca 1 t. Det er ganske rikelig med marinade, mye mer enn jeg trengte til 6 klubber. Resten helte jeg over klubbene i stekeforma. Servert med litt ris og en lett salat så har man både en billig og lettvint middag. Her kommer du til flere oppskrifter.

LANTIDSSTEKT RIBBE MED ENN SMAK AV ASIA

Bilde
SÅ ER SOMMERMIDDAGENE HER, DE MED FAMILIE RUNDT BORDET, BADEDRAKTER OG HÅNDKLÆR SVINGENDE FRA KLESNORA Så, etter en liten aperitiff og hygge i skyggen oppe i hagen, så var ribba ferdig. Ja, nå ble du vel overrasket? Vel jeg har gjort det før, laget ribbe utenom sesong. Det er nok mange som gjør det. Jeg foretrekker å krydre ribba litt annerledes Aldeles nydelig, selv bare det å se på  Selv de kresne tenåringene som ellers er litt pirkete, var helt stille og spiste godt. Kan ikke få større komplement. Javel, så var det en som syntes ketchup var nødvendig på nudlene.  Vi hadde med andre ord en aldeles fortreffelig kveld rundt bordet. Slik gjorde jeg det: 1,2-1,3 kg rutet ribbe Frisk koriander Krydderblanding: 2 stk hvitløk finhakket 1 stk chili   ----«--- 1 ss ferk ingefær, revet 2 ss soyasaus 1 dl vann ½ terning hønsebuljong 0.5 dl brunt sukker 1 ts sesamolje Saften av i lime Slik gjør du: Legg ribba på ei seng av grovt salt og gni inn på

LØKSAUS MED PORTVIN OG BALSAMICO

Bilde
JEG JAKTER AV OG TIL PÅ TILBEHØR TIL DET SOM EGENTLIG ER LITT VANLIG OG LITT HVERDAGSLIG Jakten denne gangen var etter et eller annet av tilbehør til svinekjøtt. Jeg synes ofte svinekjøtt i alle fasonger blir litt smakløst hvis man ikke har gode smaker til.  Et av eksemplene er svinefilet rullet i parmaskinke, et annet er grillskiver dekket med sterkt krydder. Mitt løsning på dette, denne varme sommer ettermiddagen ble en løksaus. Brun og lekker til svinekjøttet OPPSKRIFT PÅ STERK LØKSAUS 3 rødløk i skiver 3 ss smør 1,5 dl balsamico 1,5 dl portvin smak til med sukker, salt og pepper Løkskivene surres i smøret over svak varme til de er myke og blanke. Hell over balsamico og portvin. la dette koke litt, smak så til med krydder. Du kan bytte ut portvin med bare balsamico eller motsatt, bare portvin. Hvis du lar vesken fordampe, så kan du spe med litt vann. Jeg kokte og ut pannen med vann. Denne var en søt/syrlig løksaus som smakte oss fortreffelig. Til alt hell had