MARINERING AV KJØTT, BRUKER DU DET NOEN GANG?
JEG ER BLITT VELDIG GLAD I DEN MÅTEN Å KRYDRE KJØTT PÅ. Det er det samme hvilken type kjøtt man har, marinerer du, så får krydret litt tid til å trenge inn og gi en bedre smak enn bare med krydder på overflata. Denne gangen hadde jeg noen små kylling klubber til middag. For å få en god smak på dem ble de lagt i en marinade. Hvis jeg hadde drysset krydder over klubbene er jeg redd det fort hadde blitt brent overflate. De er ikke så store. Marinade til kylling 1 dl soyasaus 1/2 dl hoisin saus 2-3 ss flytende honning 2-3 fedd hvitløk finhakket 1-2 ss revet ingefær 1 lime saften av. Dette blandes og kyllingen vendes inn. Du kan bruke både bryst, lår eller en hel kylling i biter. La det ligge ca 1 t. Det er ganske rikelig med marinade, mye mer enn jeg trengte til 6 klubber. Resten helte jeg over klubbene i stekeforma. Servert med litt ris og en lett salat så har man både en billig og lettvint middag. Her kommer du til flere oppskrifter.