Innlegg

Viser innlegg fra november 15, 2020

OHOI, LUTEFISKENS VENNER, ER DERE DER UTE?

Bilde
NÅ ER VI PÅ EGEN HÅND, STÅR DET BRA TIL MED DERE OG BLIR DET NOE LUTEFISK PÅ DERE? Vi er midt i lutefisksesongen, vi er også midt i den tøff nedstegning. Vi er inntil beinet trøtte av isolasjon, spritvask, munnbind, dårlige smittetall, uro og engstelse. Holder vi ut? Sitter vi stille å båten og følger skipperens instrukser? Eller stritter vi imot, nekter å tro på fakta, roper og skriker, starter protestmarsjer, som om det hjelper.  Det er nå vi kan vise om vi er ei mus eller en mann(ok, overført betydning, menneske). Vi kan roe oss ned, tenne et lys, ringe en venn, gå en tur, bruke PC-en, nettbrettet eller TV-en.  Min løsning på singellivets kjedsomhet er gammel og velkjent, lag mat!  Skjønner at det ikke passer på alle, men etter så mange måneder så kjenner vi alternativene. Så hold ut. Når man lager mat så  kommer utfordringen når man skal spise alene.  Der er enkelte matretter som definitivt er en lagidrett. For å nevne noen: Fårikål Lutefisk Vinterskrei med lever Fersk kjøttsuppe m

NÅ HAR JEG LAGET OGSÅ DET, HOLLANDAISE. DET HADDE DU IKKE VENTET?

Bilde
 BARE NAVNET BÆRER MED SEG EN SMAK AV LUKSUS, KONTINENTALE RETTER OG "FINE DINING." Egg Benedikt, en frokost for dagdrømmene,  kokt kveite, ferske asparges også til å dyppe sprø deilige pommes frites i, passer faktisk og som dip til mange grønnsaker. Det er jo litt av ei liste, men i dag skal min saus få følge et stykke ørret, litt agurksalat og en dasj rømme. Kanskje det er litt rar at jeg ikke har prøvd denne før, noe som er så vanlig. Selvsagt har jeg spist Hollandaise før, men det har vært fra pose. Nå har jeg altså i min Corona-nedstengte situasjon fått en inspirasjon ti å være litt kreativ på kjøkkenet. I dag ble det Hollandaise Den lekre gule klatten, ellers var jo bildet temmelig dårlig Oppskrift 200 gr smør 2 eggeplommer 2 ss vann 1/2 ts ferskpresset sitronsaft salt Smelt smøret og sett til side. Varm eggeplommer og vann i vannbad, slik: Fyll en stor gryte halv med vann, og sett en mindre gryte i den større. Bland eggeplommer og vann i den lille gryten. Varm opp vann
Bilde
NOVEMBER, LAVE SKYER, TETT REGN, SUR VIND. HVA ER MERE PASSENDE ENN INNEHYGGE MED EN VARM SUPPETALLERKEN? Ja de damene jeg holder meg sammen med på tirsdagene, de var i all fall enige i det.  Den vanlige spaserturen på tirsdagene savnet vi ikke i dette været. Savnet etter hverandre derimot, det ville vi nok kjent på hvis vi hadde avlyst helt. Det er ikke første vinteren det blir litt mange avlyste turer i de mørkeste vintermånedene. Heldigvis så har vi alltid plan B klar. Kafebesøk, kinobesøk og hjemmebesøk alle alternativer bruker vi. Denne svarte novemberdagen var det i min stue vi møttes. Som alltid dekket jeg bord og koste meg med det.  Ja da er vi klare Det var bare en enkel selleri pastinakksuppe, men det varmet og smakte Den ser jo litt blek ut, skulle jeg prøvd med gurkemeie? Det er mulig at vi i våre yngre og kjappere dager hadde satt hjemmebakte kaker på bordet til kaffen. Nå for tiden var vi såre fornøyd med et raskt besøk i frysedisken på Meny  Kjøpebakst.. For ikke å ha ne