Her er min favorittsalat. Den skal visstnok stamme fra en mann som het Cæsar, og den skal aldeles ikke ha kylling og bacon i seg slik som alltid finnes i denne salaten når du får den på en restaurant. Nå har det seg slik at jeg liker baconsmaken og kylling smaken, så jeg bruker dem flittig. Især når jeg, slik som i dag, venter damebesøk, 5 damer kommer og da bør det være noe å bite i. Legg til bildetekst Bruk bare salatblader, en fast og smaksnøytral sort som romano eller hjertesalat er fin. Riv i mindre biter. Dressing: 2 stk eggeplommer 3 fedd hvitløk 1 ts dijonsennep 1 sitron 2 dl ekstra virgin 1 liten ts worcerstersshiresaus 3 ansjosfileter 2-3 baconskiver 1/2 dl revet parmesan salt/pepper Dette er en type majones og må lages slik. P isk eggene og hell oljen i sakte, sakte, mens du fortsetter å piske. Så har du i smakstilsetningene. Ansjosfiletene må finhakkes, helst moses før den blandes med majonesen. Dryss over hvitløks krutonger, og dander de 2-3 bacon