Innlegg

Viser innlegg fra april 3, 2011

JEG VELGER MEG APRIL

Bilde
I DEN DET GAMLE FALLER, I DEN DET NY FÅR FESTE. DET VOLDER LITT RABALDER, DOG FRED ER EI DET BESTE, MEN AT MAN NOGET VIL.... BJØRNSON Hellebourus eller vinterrose 7 april, og idet snøskavlen forsvant, sto de der, fullt utsprunget. Skjære og vakre, som om det er vanlig å stå i fullt flor i april. Ja ja for den er det jo det.  

LEKKERT TIL FORRETT

FOR DET FINE SOMMERSELSKAPET 2 bunter asparges-stengler 2 ts salt 1/2 ss sukker 1 Krukke frisk koriander 2 1/2 dl kremfløte 2 dl mascarpone 1 sjalottløk salt og nykvernet pepper Knekk av den treete enden av asparges-stenglene. Kok opp vann med salt og sukker. Bunte de rensede/skrelte stenglene og kok dem i 6-8 min. Ta dem opp, legg direkte i kaldt vann, deretter tørk godt. Ta vare på de fine toppene og del dem i skiver. Kjør resten i kjøkkenmaskin sammen med salt, pepper og skrelt sjalottløk til en fin masse. Bland i skivene og sett kaldt fram til servering. Halvpisk kremfløten. Bland med mascarpone - italiensk fullfet kremost - til fast krem. Hakk koriander eller valgfrie urter og bland med salt og pepper. Sett kaldt til servering. Anretning: Fyll opp lagvis grønn aspargespuré og pisket krem i klare glass nesten helt opp. Topp med urtekrem og aspargestoppene. Servér med lunt brød til.

LESEKLUBB

Bilde
HVIS MAN FØRST LESER ENDEL, SÅ KOMMER DET ET PUNKT hvor det å dele erfaring og høre på andres mening blir veldig interessant. I går kveld møtte jeg noen andre lesende damer, og det var selvsagt hyggelig og stimulerende. Det ble servert fiskesuppe og varm eplekake med is. Mmmm, deilig. Det var synd med den vinen jeg ikke kunne ta,men selskapet oppveide for det. Den lekre kaka og isen Jeg er heldig som har slike fine opplevelser i livet mitt

OM Å GÅ PÅ FOREDRAG

Bilde
NÅR HELE UKA FYLLES MED AVTALER og da mener jeg ikke jobb, men alle mulige interessante og hyggelige foredrag. Emner som strekker seg fra fotokunst,forfattertanker, bokklubb, arkeologi og avdøde personer som Otto Wisting. Vårt interessefelt er altså vidt, spesielt når vi slår dem sammen. Dette er mat for sjelen, tanken og dermed samtalen. Nøyer meg foreløpig med natur i vase Og ute holder våren på med sitt, du vet den storrengjøringa tar litt tid. Vi avventer og gleder oss. Vakkert men passe' i april

ANANAS PÅ EN HELT NY MÅTE

Bilde
JEG BLE IALLEFALL OVERRASKET OG GLAD, DET VAR NEMLIG HELT SANSELØST GODT Romflambert annanas m/grov pepper og is For at ei oppskrift skal få meg til å fryde meg, så er et av kriteriene at den tar kort tid og er lett å tilberede.  Slik var det med denne. Legg til bildetekst Dette ser kanskje innviklet ut, men tro meg det er ikke det. Romflambert annanas m/grov pepper og is Oppskrift for 4 4 skiver frisk ananas Litt grovmalt sort pepper olje til steking ca 1 dl rom Vaniljeis Legg ananas skivene i varm panne, la dem bli karamellisert. Ta panna bort fra stekeplata og hell over 0,5- 1 dl rom. Tenn på alkoholdampen med ei fyrstikk, la dette brenne til det slukkes av seg selv. Legg skivene på desserttallerkner, dryss over pepper og legg på ei kule vaniljeis til hver. Det er litt saft igjen i stekepanna, den kan du fordele på de 4 tellerknene.  Tips når du brenner av alkoholen(flamberer), da er et lurt å holde flammene unna vifta over ovnen. Flammene kan ellers slå opp

DE HAR DET I BERGEN OG DESSERTER

Bilde
OG SMÅ LEKRE PYNTETING Vi bruker det vi har slike som gjør hverdagen til noe mer og bedre. Bare se her hvordan en hverdagslig appelsin ble en spennende dessert og en fristende godbit. En appelsin i tynne skiver, en liten bit sjokolade etter smak (og tilgjengelighet), her kvikklunsj. Appelsinlikør, rom eller annet som faller i smak, en lekker kopp med sterk espresso. Voila, livet smiler.

NÅR VI SPISER AND MÅ VI HA RØDLØPKSKOMPOTT

Bilde
AND HAR VI IKKE FOR OFTE, MEN NÅR VI HAR DET LIKER JEG Å LAGE EN SYRLIG/SØT RØDLØKSKOMPOTT Den er lett å lage og det som blir til overs bruker jeg å fryse. Tilbehør er svisker ,epler og sellerirot Dette lager jeg ikke for ofte, det er mektig mat. Men du verden så godt det er. Tibehøret jeg lager varierer, men så fet mat må ha litt syre i tilbehøret for å gli ned.  Tenk deg ribbe uten surkål. Til and er o fte en r ødløkskompott som dette. Oppskrift 2 rødløk smør til steking 1-2 ss sukker 1 ss vineddik el. 1 2 ts balsamico Skjær løken i tynne skiver og fres dem  i et par minutter i smør på høy temp til  den er myk, men med ikke  slik at den blir brun. Dryss over sukker og tilsett eddik. La dette småputre til væsken har fordampet og løken er myk. Legg kompotten utover de rosa andebrystskivene. Ekstra god smak får du ved å blande inn 1 ts solbærsyltetøy. Klikk her for mere and og tilbehør.

VENNINNEPRAT

Bilde
MED LITT MAT  Linser med korianderblader.  Det vil si en god varmende tallerken linsesuppe til lunsj, en gråkald marsdag. Bare den hygga man lager selv