Innlegg

Viser innlegg fra september 2, 2012

HVA MED MER SUPPE

Bilde
HER OM DAGEN LAGET JEG EN ANNERLEDES SUPPE Den innehold lammekjøtt, linser, koriander og mynte. Men det var bare begynnelsen til et hot, varmende og smaksrikt måltid. Billig og god mat DU TRENGER : 300 gr lammekjøtt 1 l vann 1 pakke puy-linser 1 boks hakkede tomater 1 ts salt 1/2 ts pepper  1 ts spisskummen 1 løk 1 fedd hvitløk 1 ss hakket eller revet fersk ingefær 1 ts chilipasta 4 ss fersk hakket koriander 3 ss fersk hakket mynte Oppskrift 300 gr lammekjøtt i små biter, dryss over spisskummin, salt og pepper, bland godt. La dette stå mindst 30 min. Imens finhakker du: 1 stor løk, 1 hvitløkfedd, 1 raus ss ferskhakket ingefær, 3-4 ss fersk koriander og 3-4 ss fersk mynte. Løk og ingrefær kan blandes, men urtene skal i til sist og må holdes for seg. Så bruner du kjøttet i en varm panne med rapsolje. Legg over i ei gryte, fres løk og ingefær raskt (1-2min) i den samme panna, varm med olje.  Hell dette over kjøttet i gryta. Ha så de hakked

MMM FISK

TAR GJERNE IMOT NYE TIPS OM HVORDAN VARIERE. Hvor enn du snur øynene så popper det opp oppskrifter på forskjellige matretter. Det er ikke alltid de er etter min smak, men det er en norsk kokk som jeg liker og ofte leser. Jeg leser både for å få nye ideer, men også for å bli inspirert til å lage endringe i min egen praksis. Lise Finckenhagen er et av mine idealer innen mat. Har nettopp lest en oppskrift av henne, den vil jeg prøve en av dagene. En annerledes bacalao f or 4 personer 800 g lettsaltet torskefilet 6-8 mellomstore potete 2 mellomstore gule løk 4-6 piquillos eller pimientos, grillet rød paprika på boks 1 rød chili 4 fedd hvitløk 2 bokser hakkede tomater 100 g gode oliven, gjerne grønne og svarte olivenolje salt og kvernet pepper basilikum eller persille til pynt Rens torsken for eventuelle ben, men la skinnet sitte på. Del fileten i fire jevne stykker. La paprikaene få renne av seg i en sil. Skyll dem gjerne i litt kaldt vann og del paprikaene i grove