Innlegg

Viser innlegg fra august 7, 2016

STRIKKETID?? ET STRIKKETØY??

Bilde
SÅ LANGT HAR DET ALTSÅ KOMMET MED MEG,  ET STRIKKETØY MELLOM MINE FINGRE! DA MÅ DET VÆRE NOE EKSTRA. Bare så det er sagt, ikke noe galt med strikketøy. Tvert imot, det er både respektabelt og fantastisk alt det nyttige og vakre som har vokst frem mellom hendene hos alle strikkere i tiårenes løp. Men nå snakker vi om mine hender. Der er strikketøyet ikke fullt så selvsagt. Det handler om å ha en lidenskap eller ikke. Jeg har det ikke. Selvsagt kan jeg strikke og selvsagt har jeg strikket en del i livets løp. Men altså, lidenskapen har manglet. Når jeg eller mine barn har hatt behov for et strikkeplagg, så har jeg laget det. Du vet, noe stor produksjon blir det ikke av sånt, ikke mye erfaring og ikke mye trening heller. Allikevel så er det nå en kurv full med garnnøster, ny mønsterbok og pinner i stua mi. Legg til bildetekst Igjen handler det om hva jeg synes jeg trenger. Nå er det en jakke til meg selv. Den sterkeste motivasjonen er allikevel den forskningen som snakker o

KREMET PASTASAUS MED ESTRAGONSMAK

Bilde
KYLLING OG PASTA DET ER EN KOMBINASJON SOM ER ENKEL OG GOD Jeg har en helt klar følelse av at det blir litt stille på kjøkkenet mitt ei stund framover. Det har vært mye folk, mange måltider og masse oppvask. Noen må jo hele tiden tenke framover, planlegge innkjøp, fordele oppgaver og holde alt sammen. På dette tidspunktet av denne sommeren er jeg glad for å tusle litt rundt med småting. I går ble det ingen middag, en pastamiddag passet fint i dag for oss. Dette var godt Som saus på pastaen brukte jeg denne sausen, veldig god. Vi hadde og litt kylling til, men det hadde nok vært like greit med laksebiter. Brokkoli eller bønner ville og passet sammen med denne sausen. Oppskrift 2 ss smør 1 ss olivenolje 3 sjalottløk 4 fedd hvitløk 1/2 dl hvitvin 1 dl kokosmelk Ca 1 dl kraft 2 ss dijonsennep Ca 4 ss hakket frisk estragon Sitronsaft Rens og finhakk hvitløk og sjalottløk og stek myk i blanding av smør og olje. Så har du i hvitvin og lar de

SÅ VAR DET SJOKOLADEKAKE IGJEN

Bilde
DET ER IKKE MULIG Å BLI LEI AV DEM I vår familie er det en bursdag som avslutter ferien. Bursdagen kommer hvert år. Ikke hvert år i vårt hus, men i år var det rundt spisebordet her begivenheten skulle gå av stabelen. Hamburgere og sjokoladekake var bestillingen. Hamburgerne ble fagmessig og til alles tilfredshet ekspedert av far. Det som forundret meg var alt det varierte tilbehøret som skulle til, men dette er ikke akkurat mitt område og jeg lærte litt av hvert. Sjokoladekake derimot, det er mer mitt felt og denne ble veldig god. Pynten besto og av syltede appelsiskallstrimler Noe av det jeg har lært er at å ha frukt i en eller annen form, frisk, tørket eller syltet i deigen, da blir kaka veldig saftig og god. Appelsinsmak i sjokoladekake gjør seg godt, det er en av mine favoritter Denne gangen ønsket jeg en rund kake, det er ikke bare å tømme en deig beregnet å være i ei langpanne, oppi ei rund form og håpe på det beste. Nei, så enkelt er det ikke. Ei helt ny oppskrift

KYLLINGLÅR MED ESTRAGON OG KREMET PASTA

Bilde
DETTE VAR EN HVERDAGSLIG OG UTROLIG GOD MIDDAG FOR TO Når kjøkken og huset for øvrig blir levert tilbake, ikke helt i samme stand, men godt nok. De glade og feriestemte stemmene, løping i trappene, stress for å komme på badestranda, alt dette og mere til, ligger i veggene her til langt utover høsten. Kanskje for alltid. Men før eller siden er vi bare to igjen og måltidene og hverdagen blir litt annerledes. De ser litt små ut Da kan vi velge mellom å la melankolien og tomheten slå oss ut, eller skal vi lage en festlig liten middag for to med vin i glassene, lys i stakene og voksne samtaler. Du skjønner hva det ble til her hos oss. Estragonkylling finner du her , men kremet pastasaus får du oppskrift på nå. Oppskrift Pasta 2 fedd hvitløk 1 ss rapsolje 1 dl eplemost 3 ss pesto 3 dl creme fraich 200 gr brokkolibuketter-bønner el aspargestopper 4 ss revet parmesan Kok pastaen etter anvisning på pakken. Fres hvitløk i olje og tilsett eplemost, pesto og creme fra

FOR Å FÅ HAMBURGERE HER I HUSET

Bilde
SÅ MÅTTE DET EN KJØKKENOVERTAKELSE  TIL. OM ENN KORTVARIG SÅ GANSKE GJENNOMGRIPENDE OG OMVELTENDE Hva skjedde? Jo, et barnebarn, en bursdag og et spesifikt middagsønske, det var det som skjedde. På vei mot teen-årene, så var det klart at han ville ha hamburgere til sin feiring. Ingenting er umulig, og når barnets far overtok kjøkkenet og administrerer denne middagen, så trakk jeg meg tilbake, nå holdt  jeg nesten på å si: "I fullkommen ro og tillit," men under overflaten..... Hvor de hentet sine hamburgere, sine brød og sitt tilbehør fra, vet jeg ikke helt. Jeg har derimot tenkt at nå er tiden moden for at jeg lærer meg dette også. Skal jeg skryte av at bloggen inneholder altmulig fra øst fra vest og litt fra midt i, så er vel det det minste jeg kan gjøre. Saftige og fine Oppskrift 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig 1 ⁄ 2 ts salt 1 ⁄ 4 ts pepper