KYLLING, KYLLING, KYLLING OG ATTER KYLLING
VI BRUKER HELE KYLLINGER, KYLLINGFILEER, KYLLINGVINGER OG KYLLINGLÅR. Jeg lager gryteretter, salater, supper og grillede/stekte lår eller vinger. Det som er helt klart er at bare litt salt og pepper gir ingen stor smaksopplevelse av dette kjøttet. Det smaker rett og slett altfor lite i seg selv. Det som er fabelaktig med kyllingkjøtt, er evnen det har til å ta opp i seg andre smaker. Det er kanskje det er derfor jeg bruker den så mye, jeg kan eksperimentere fritt, og smakene blir alltid helt forskjellige. En fergetur til Sveriges rimelige kjøttdisker, gjorde at i frysern vår er det både hel kylling, kyllingbryst, vinger og lår. De er jo lekre, ikke sant? For å få smak til slike små klubber kan framgangsmåten varieres og her er noen noen av mine forslag. MARINADER TIL KYLLINGKJØTT A. 3 ts flytende honning 3 ts soyasaus saften fra 1 lime skallet fra 1 lime 2 fedd hvitløk 3 cm ingefær nykvernet pepper 1 ss finhakket mynte evt. 1 chili B. 2 ts honning revet sk