STEKT UER
EN LEKKERBISKEN FOR SKIKKELIGE FISKEKJENNERE
Min nærmeste fiskedisk, Meny sentrum i Larvik, en utmerket butikk.
I går overrasket de med noe så spesielt som fersk uer.
Den dypvannsfisken som langs kysten, i tidligere tider, bare fulgte med og ble saltet. Mest for å variere kosten og å utnytte den, siden den nå engang var der. Den ble ikke tatt på alvor og var det billigste du kunne få.
Ikke sånn i dag nei, jo skjeldnere, jo dyrere.
Men du verden for en smak. Noe helt for seg selv. Fast og litt kjøttfull. Dessverre ser denne fisken utrolig stygg ut, med tjukt skinn, masse skjell og hvasse, skarpe ben. Det er ingen spøk å filetere noe sånt.
Heldigvis, Meny stillte opp. Ferdig filetert virket den ikke lengere så uinntagelig.
Alt som ikke skulle brukes til middag ble lagt i fyseren, så koker jeg kraft på det til ei fiskesuppe en annen gang.
Fileene ble stekt og servert til unison jubel rundt middagsbordet. Unison jubel vil si: takknemlige blikk, fornøyde sukk, umming og namming og tilslutt et fornøyd takk for maten.
Oppskrift
4 porsjonsstykker uerfilet, skrapt for skjell
5 cm fersk ingefær
3 fedd hvitløk
2 røde chili
3 vårløk
1 ss soyasaus
stekeolje
salt og pepper
Krydre fileene med salt og pepper, lag snitt i skinnet. Skjær ingefær og chili i tynne staver, hvitløken i tynne skiver og vårløken i skrå ringer.
Legg fisken i varm stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og fisken er nesten gjennomstekt. snu og stek kort tid på andte siden
Vask pannen og start på nytt med grønnsakene. Fres dem med litt olje , trekk til side og bland inn vårløken.
Drypp litt soya over fisken og top med grønnsaksmiksen.
Server med ris og du er nesten i himmelen.
For flere fiskeoppskrifter, klikk her.
Min nærmeste fiskedisk, Meny sentrum i Larvik, en utmerket butikk.
I går overrasket de med noe så spesielt som fersk uer.
Den dypvannsfisken som langs kysten, i tidligere tider, bare fulgte med og ble saltet. Mest for å variere kosten og å utnytte den, siden den nå engang var der. Den ble ikke tatt på alvor og var det billigste du kunne få.
Ikke sånn i dag nei, jo skjeldnere, jo dyrere.
Men du verden for en smak. Noe helt for seg selv. Fast og litt kjøttfull. Dessverre ser denne fisken utrolig stygg ut, med tjukt skinn, masse skjell og hvasse, skarpe ben. Det er ingen spøk å filetere noe sånt.
Heldigvis, Meny stillte opp. Ferdig filetert virket den ikke lengere så uinntagelig.
Delt i sine enkelte faktorer |
Fileene ble stekt og servert til unison jubel rundt middagsbordet. Unison jubel vil si: takknemlige blikk, fornøyde sukk, umming og namming og tilslutt et fornøyd takk for maten.
Legg til bildetekst |
4 porsjonsstykker uerfilet, skrapt for skjell
5 cm fersk ingefær
3 fedd hvitløk
2 røde chili
3 vårløk
1 ss soyasaus
stekeolje
salt og pepper
Krydre fileene med salt og pepper, lag snitt i skinnet. Skjær ingefær og chili i tynne staver, hvitløken i tynne skiver og vårløken i skrå ringer.
Legg fisken i varm stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og fisken er nesten gjennomstekt. snu og stek kort tid på andte siden
Vask pannen og start på nytt med grønnsakene. Fres dem med litt olje , trekk til side og bland inn vårløken.
Drypp litt soya over fisken og top med grønnsaksmiksen.
Server med ris og du er nesten i himmelen.
For flere fiskeoppskrifter, klikk her.
crysagPcrepzo_Tulsa Dennis Steele https://wakelet.com/wake/OKsm1qddH0fYhS1YwA1Xe
SvarSlettpalourere