Innlegg

Viser innlegg fra mai 19, 2013

NÅ ER VI KLAR FOR FISKESUPPE.

Bilde
ET LITE PROBLEM BARE. JEG ER IKKE SÅ VELDIG GLAD I DEN VANLIG typen Du vet den med gulrøtter, purre, fisk og mye fløte. Jeg liker jo å prøve noe nytt og nå ble det denne grønne varianten. Herlig farge på fiskesuppa Denne heter laks og spinatsuppe, Herlig hva? Det smakte forbasket godt, nybakt foccacia til og fredagskvelden var reddet. Et lite glass rosevin er det foretrukne valget når sola baker. Men blir det varmere må det nok øl til. OPPSKRIFT: 400 g skinn - og benfri Salma laks 200 g poteter 5 dl fiskebuljong 1 dl dill 1 dl gressløk 3 dl Crème Fraîche Lett 70 g babyspinat Du koker potetene i fiskekraften, ca 20 min, spinat, dill og gressløk har du i i siste minutter,ha den over i hurtigmikser, og mos den til en grønn smakfull mos. Den har du tilbake i kjelen og koker opp med de små fiskestykkene, scampi og reker legges på tallerken med et dryss av ørretrogn som pynt. Fiskebitene kan og kokes i fiskekraften fra starten av og legges tilside til servering. Hvis

GULROTPURE TIL FISK

Bilde
DET SMAKTE FAKTISK GODT Jeg har gått trett av kokte gulrøtter, men kan ikke helt slippe dem ut av tankene. Så dukket det opp ei oppskrift på en pure' av gulrot, som jeg bare måtte prøve. I dag Gulrot har ei vakker farge  skulle jeg ha stekt torsk og prøvde gulrotpureen. Jeg stekte og et par skiver bacon. Kokte poteter var og på bordet. OPPSKRIFT: 500gr gulrot i mindre biter som kokes møre 2 ss smør 1 ts spisskummen salt, pepper og sukker Damp dem etterpå til de er helt tørre, og mos dem med stavmikser og rør inn smør. Tilsett spisskummenog smak til med salt pepper og en anelse sukker. I den opprinnelige oppskriften var det brukt til sei. Kan tenke meg at det nesten blir enda bedre. Lettsaltet torsk er og en mulighet . Oppskriften plukket jeg fra ei bok som het "Vilt og fisk" av Finn Edvin Hansen & Ole Kirkemoe . Et ekstra løft til fiskemiddagen som ble foreslått var å lage Tomat og utrteolje Oppskrift: 4 Flådde tomater , ta ut frø og finhakk

RUNDSTYKKER SNAKKER JEG OFTE OM

Bilde
SOM TILBEHØR TIL GRYTER OG SÅNT. DET ER SYND Å SI HØYT, MEN OFTE SPISER VI FABRIKKLAGET BAKVERK TIL FROKOST, LUNSJ ELLER MIDDAG Du kan kanskje komme til å tro at jeg verken kan lage eller bryr meg om ferske hjemmelagede. Så feil kan man altså ta. Til lunsj eller frokost er det lite som kan måles med duften og smaken av ferskt bakverk.  Liker godt ovale rundstykker Dette er en av de gangene jeg har problemer med å lage ei oppskrift. Men i går kveld satte jeg en grov hvetedeig på bare kald melk. Jeg får gjøre et forsøk på å fortelle hva jeg gjorde, men alt blir bare ca, og omtrent og en dæsj av... Jeg rørte først ut ca 30 gr fersk gjær i 3-4 dl hel melk. Så smeltet jeg omtrent 50 gr smør el marg i mikroen. Dette helte jeg over gjær og melk. Så hadde jeg i nøyaktig 20 gr sukker (1 ss) og en 1/2 ts salt.(nå var jeg nøye) Deretter blandet jeg i ca 100 gr hvetemel og 200 gr sammalt hvete(tror jeg). Deigen var løs, for løs til å elte. Grei og røre. Dette satte jeg inn i

AVOCADOSUPPE PÅ VARME DAGER

Bilde
LEKKER SPISE TIL SOLVARME LUNSJER I MAI. Når det er for varmt til varme retter, for tungt med kjøtt og fiskeretter og salat spiste vi jo i går. Da prøver vi ei kald avocadosuppe. Alt lages i hurtigmikser eller med stavmikser. Enkelt hva? Lekker farge OPPSKRIFTEN 4 modne avocado, skrelles og skjæres i småbiter 1 finhakket rødløk 1 finhakket fedd hvitløk 7 dl hønsebuljong 4 ss yoghurt 2 dl creme fraich fersk presset sitron etter smak Miks alt i en blender til det er en helt glatt suppe. Krydre med salt&pepper og tabasco etter smak. Server med ferskt brød og kos deg i sommervarmen. Tusen takk til Simone for ei god oppskrift på ei nydelig suppe. Klikk her

SÅ VAR DET SUKKERBRØD

Bilde
FOR MANGE ÅR SIDEN VAR DET MYE MER VANLIG, å lage sukkerbrød og bløtkake. Nå kan jeg ikke huske sist jeg gjorde det, minst 5 år siden. Ideen oppsto, inspirasjonen tok tak og jeg skaffet en kakeform av det søteste minste slaget, 15 cm i diameter.  Vi er igang Det jeg hadde glemt var hvor lettvint og enkelt det er å lage, og hvor smakfullt et hjemmelaget sukkerbrød er. OPPSKRIFTEN 4 egg og 120 gr sukker, piskes til eggediosis, sukkeret må være smeltet. 120 gr hvetemel og 1 ts bakepulver siktes i og vendes for siktig inn. Fyll røren i ei godt smurt form, ca 20 cm i diameter, og stek på nederste rille i ovnen til den er gyllen og fast. Resultatet kan bli som dette: Åhh, nesten synd å spise Hvis du er nybegynner i sukkerbrødfaget, så er det en del ting du må huske på. Sikt alltid melet, og vend og løft inn i eggedosisen mens du passer på at det ikke ligger lommer av mel som ikke er blandet inn. Det er luften fra eggedosisen som gir riktig konsistens på kaka. Du må

17-MAIFEIRINGEN ER LIK OVER ALT

Bilde
MED FLAGG OG BUNADER, IS, TOG OG LYKKELIGE BARN Her hos oss er Bøkeskogen det navet som alt dreier seg om på denne dagen. Under er noen inntrykk etter at festlighetene med det store barnetoget var over i formiddag Vakkert som et maleri Uvitende om hvor romantiske og farverike de var Mat er vel ikke det folk bruker mest tid på denne dagen, men jeg har en mistanke om at pølser og is står i hode på noen av dem på bildene. For mange er bløtkake obligatorisk utpå dagen.  I år ble det hjemmelaget gammeldags bløtkake Stilig, den ble jeg litt glad over. En mini bløtkake. Pynten er hodet av en kjøpt rose, stemorsblomst og blader av Skvallerkål fra hagen. Ganske fin, ikke sant? Klikk her for mer 17. mai og her for oppskrift på sukkerbrød.