PÅ MITT KJØKKEN ER TOMATEN DEN VANLIGSTE FRUKT
DEN ER JO FOR OSS ALLE GANSKE HVERDAGSLIG, MEN LA DEG IKKE LURE. DETTE ER EN AV VÅRE VIKTIGSTE NÆRINGSMIDLER. At den smaker godt og ser flott ut er jo bare et pluss. Cherrytomate At den smaker godt og ser flott ut er jo bare et pluss. Jeg bruker tomater hver dag. Veldig ofte tar vi dem rett i munnen eller bare som oppskjærte skiver på brød, i en gryte eller i den grønnsaksformen jeg lager som ligner veldig på ratatouille. Denne gangen har jeg lagt tomatene på langtidssteking og fått fram den utrolig søte smaken det gir. Du kan bruke hvilke tomater du vil, men er de store må du dele dem. Det klarer seg med å kutte i to på tvers. Har du tomater som begynner å bli litt for myke er dette en flot måte å bruke dem på. OPPSKRIFT 50-60 C i 2-3 timer Legg tomatene på bakepapir sprinkle stekeolje over. Din beste virgin olje er ikke nødvendig her. Dryss over salt, pepper, finhakket hvitløk og noen få korn med sukker. Sukkeret kan og drysses over når de er ferdigstekte.