Innlegg

Viser innlegg fra juli 14, 2013

POTETSALAT ER GODT

Bilde
MEN IKKE MED RØMME OG ELLER MAJONES Det er altså ikke min favoritt, derfor gjør jeg ofte andre valg.  Min favoritt potetsalat Denne er heldigvis familien også glad i. Det beste er at de faste ingrediensene er poteter og sennepdressing. Ellers gjør jeg som man ofte gjør i salat, "man tager det man haver", derfor er der spinat og paprika i salaten, går like bra med rukkula eller annet grønt. Mens potetene kokte tok jeg  en gjennomgang av kjøleskapet og kom ut med litt av hvert.  Oppskrift til 4 personer 8-10 kokte poteter I neve spinatblader 1 rød paprika 1 grønt eple, 1 ss kapers   1/2 rød løk. Dette skal selvsagt kuttes i passe biter blandes godt og helles dressing over. Dressing: 2 ss dijonsennep 4 ss god olivenolje Bland inn dressingen i god tid før,ca 1 t. Eplet og spinaten hadde jeg oppi rett før servering, men ellers er jo dette enkelt. Mengder bestemmer du egentlig selv, du ser jo hvor mye som balanserer mot de andre tingene, har du forresten s

SOMMEREN ER HER

Bilde
HELE DEN VARME, DEILIGE, STILLESTÅENDE VESTFOLDSOMMEREN HAR SLÅTT SEG TIL HER Den som dufter av skjærsmin og roser, den som bærer med seg ungeglam fra badeplassen og stille kaffekopper i skyggen i hagen, og ellers lite annet enn tilfredshet over at vi har det som vi har det. Det er sannelig noen år siden den sist var på besøk, kanskje 3-4 år, eller mer. Det er lenge å vente på sommeren det.  Det heter jo at myter om at alt var bedre før er lite virkelig og mye myte. Heldigvis har vi noe som heter statistikk. Vi støtter oss altså på fakta. Hagen oppfører seg slik den gjorde for noen år siden.  Det vil si at den blomstrer utover i juli, ikke ved St. Hans.  Noe blomstrer overdådig som den  store rosebusken, mens andre farer litt mer stillferdig fram. En skjult skjønnhet Det er litt pinlig, men jeg har glemt hva den heter. Den svever på lange stilker mellom Hostaen, med sin lette skjerm og delikate farve. Litt mer frampå Denne er og skjult og unnselig  helt til den ko

SKREMMENDE SPØR DU MEG

Bilde
DA GODSEIEREN FORDYPER SEG I VÅRE MØRKESTE OG MEST BORTGJEMTE HEMMELIGE KROKER OG BESLUTTET Å AVSLØRE DEM FOR HELE VERDEN. mye rot er fjernet JEG MENER AT SKIKKEN MED Å SENDE NABOVARSEL ER EN GOD OG INNEARBEID SKIKK SOM MAN IKKE SKAL KASTE PÅ BÅTEN SLIK UTEN VIDERE. SELV IKKE I NÆRE RELASJONER, SPESIELT IKKE I NÆRE RELASJONER. Er litt usikker på om han tenkte på det da han satte igang.  Joda, jeg har hørt noen spredte og (trodde jeg)luftig planer om eeeee...tja, hva det nå enn skal bli.  Håper på et nytt skjul for hagemøblene, men som sagt nabovarsel med greie plantegninger foreligger ikke. Så er det blomstene mine! Går dette bra?  Hva skal en kvinne ta seg til når mannen i huset røsker og river, bryter og bender. Skremmende, jeg sa jo det. Overgangen blir litt stor.  Jeg tenker å se på dette på litt avstand og komme tilbake med statusoppdateringer.  Oppdatering her

Å KOKE RIPSGELE HØRER HELT KLART TIL GAMLE KUNSTER

Bilde
Vi venter og venter utover sommeren, blir det noe bær? Spises de opp av fugler? Skal de aldri bli modne da tro? Utålmodige venter vi, men som alltid mot midten av juli rødmer de og er klare til plukking.         Så vakre i sollyset   Denne første fangsten er litt umoden som du ser, men det må den være hvis geleen skal bli stiv.  Gryteklar Så er jeg klar med steriliserte glass, rene redskaper og godt humør. OPPSKRIFTEN Du finner masse gode på nettet, men min kan du og få.  Kok eller damp bærene med litt vann til de faller sammen. 1 kg bær 3 dl vann i ca 10-15 min Sil denne bærmassen i et saftstativ, men du kan like gjerne bruke en stor finmasket sil. Mål opp denne safta du nå har, og tilsett sukker. Jeg bruker 1 l saft og 750-900 gr sukker og ca 1 ss presset sitronsaft. Dette kokes i ca 20 min. Du må skumme av det hvite skummet som flyter opp underveis. Det vil ellers gjøre geleen uklar. Det er nå den store spenningen i det

DENNE GANGEN ER DET BROKKOLISUPPE

Bilde
Det var så godt DEN SMAKTE FANTASTISK GODT Når man etter en dag med utrolig stor variasjon i oppgavene; bare nevner i fleng: klargjøre til hyttetur, klargjøre en salgsbod på et lokalt marked, selge og prate med kunder, kjøre ca 3 t til hytta og gå de siste 25/30 min i ulendt terreng. Det er da man blir overlykkelig over en sivilisert aperitif, et kultivert selskap, dekket bord, et glass rosevin og en velsmakende suppe. Hun serverte brokkolisuppe og det smakte nam. OPPSKRIFT FOR 4 PERSONER 1 l kjøttbuljong, 1 stor skrelt potet i biter. Kokes i ca 10 min, så har du ca 30 gr brokkolibiter, stilk og bukett, i sammen med poteten og koker videre til alt er mørt. Mos det hele med stavmikser eller hurtigmikser, ha tilbake i kjele, krydre med salt og pepper, hell over 1-2 dl crème fraich og gi et lett oppkok. Denne kan serveres med noen pillede reker, noen lettkokte brokkolibuketter eller noen delikat plasserte crème fraichdråper. Eller hva med et kokt egg, noen sprøstekte baconbite