Innlegg

Viser innlegg fra august 9, 2020

HAR DU SMAKT COLESLAW?

Bilde
 JA, DET AVHENGER VEL AV HVOR GODT DU ER INNE I DEN AMERIKANSKE BARBECUE-TRADISJONEN.  Noen er jo det, og elsker amerikansk grillmat, noen elsker bare grillmat og noen av oss har skjønt at vi kan plukke med oss det som passer, enten vi snakker amerikansk, norsk eller asiatisk. Jeg har altså plukket med meg denne grønnsaks-salaten fordi den er god og fordi det er en enkel rett å lage med hverdagslige ingridienser.  En tredje årsak er at den passer så godt en til en helt mengde forskjellige stekte matretter. Prøv den med stekt laks, namm, namm. Den kler jo faktisk den blå keramikkskåla.  Oppskrift 2 stk gulrøtter 1/4 hodekål el spisskål 1 grønt eple 1 dl lettmajones 1 dl lettrømme salt  pepper  1 ss sitronsaft. Snitt eple, kål og gulrot, gjerne med en mandolin, eller et rivjern.  Bland majones, rømme og krydder, deretter blander du alt sammen.  Det erfullt mulig å lage sin egen smak hvis du tllsetter urter etter smak og behag. Har og smakt denne med rosiner i, nydelig. Klikk her for fler

ALLE HAR VEL HATT MULIGHET TIL Å SMAKE PÅ ÅRETS MAKRELL, ELLER?

Bilde
 KANSKJE BARE SOM JEG HAR VÆRT RELATIVT SENT UTE I ÅR. Her ble det sannelig august før makrellen kom på bordet. Men som alltid, den er en delikatesse.  Det er ofte de enklest ting som restarter min nysgjerrighet på matretter.  Alle andre dfager går jeg rundt og lager mat på autopilot. Plutselig er det en liten hendelse som får meg i gang igjen. Denne gangen var det en kort liten video på YouTube, der ordene salat og agurk hoppet opp og fanget blikket mitt. En amerikansk oppskrift på agurksalat, har du hørt på maken? Da jeg hadde hørt og lest, skjønte jeg at dette  var noe jeg kunne bruke til bl.annert den urnorske matretten, stekt makrell. Der er den amerikanske, slik ser den ut. Det er jo slett ikke sikkert at du på noen måte, eller i dine villeste fantasier tenker å endre på familiens nedarvede mattradisjoner, jeg kunne ikke drømme om å oppforder til en slik helligbrøde. En annen person, foreksempel en nordlending som ikke har noe sterke tradisjoner rundt makrellen, som og har slitt

HVILKEN NATURTYPE FØLER DU DEG MEST HJEMME I?

Bilde
  SVARET FOR MITT VEDKOMMENDE ER UTEN TVIL HAVET OG FJÆRA. Derfor la jeg la en tur til Mølen her om dagen, og da tenkte jeg at jeg skulle til havet. Det rare paradokset dukket opp, da jeg var på vei hjem og det gikk opp for meg at jeg hadde holdt meg i skogen hele turen. Mølen trenger kanskje en forklaring for dem som ikke bor i larvik. Hva er det og hvorfor er det er spennende sted? Mølen i Vestfold er en del av Nord-Europas største endemorene fra siste istid. Den starter i Finland går gjennom Sverige inn i Norge gjennom havet og dukker opp i Vestfold, der kaller man det Vestfoldraet. Tvers gjennom Larvik, med Bøkeskogen på toppen, over Farriseidet, der  krysser den og jernbanen og E 18. Eller er det motsatt? Så fortsetter den gjennom Brunlaneshalvøya, og kommer frem i dagen som ei diger rullesteinsstrand mellom Helgeroa og Nevlunghavn. Her har den navnet Mølen. Der forsvinner den igjen ned i havet og dukker opp utenfor Kragerø hvor den heter Jomfruland. Fasinerende ikke sant?  På den