ANANAS PÅ EN HELT NY MÅTE
JEG BLE IALLEFALL OVERRASKET OG GLAD, DET VAR NEMLIG HELT SANSELØST GODT
Romflambert annanas m/grov pepper og is
For at ei oppskrift skal få meg til å fryde meg, så er et av kriteriene at den tar kort tid og er lett å tilberede.
Slik var det med denne.
![]() |
Legg til bildetekst |
Romflambert annanas m/grov pepper og is
Oppskrift for 4
4 skiver frisk ananas
Litt grovmalt sort pepper
olje til steking
ca 1 dl rom
Vaniljeis
Legg ananas skivene i varm panne, la dem bli karamellisert. Ta panna bort fra stekeplata og hell over 0,5- 1 dl rom. Tenn på alkoholdampen med ei fyrstikk, la dette brenne til det slukkes av seg selv. Legg skivene på desserttallerkner, dryss over pepper og legg på ei kule vaniljeis til hver.
Det er litt saft igjen i stekepanna, den kan du fordele på de 4 tellerknene.
Tips når du brenner av alkoholen(flamberer), da er et lurt å holde flammene unna vifta over ovnen. Flammene kan ellers slå opp i den. er du litt engstelig, så ha klart et lokk som trygghet. Den kveler flammene.
Spennende og uvanlig, men du verden for en smak på utrolig kort tid.
![]() |
Lettere kan det ikke gjøres |
Kommentarer
Legg inn en kommentar