DE GODE GAMLE HASSELBACKPOTETENE

Godt kjent på 80-tallet, men like gode ennå.

Den sedvanlige og kjedelige poteten, som holder oss med en masse viktige vitaminer og karbohydrater.

Hasselbackpoteter

4 store poteter
1-2 ss smeltet smør eller margarin
1 ts salt
2-3 ss klippet kryddergrønt, f.eks persille, gressløk eller timian
eller
2-3 ts tørket urtekrydder, f.eks estragon eller basilikum
½ dl revet ost, f.eks chedda

2 ss parmesanost

Poteten kommer vi ikke utenom

Tilberedning
Skrell potetene.
Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom (legg poteten oppi en tresleiv når du skjærer den, da skjærer du ikke poteten helt igjennom). Potetene skal henge sammen i bunnen.
Legg potetene i en smurt, ildfast form. Pensle med matfett. Kryddre med salt og ønsket krydder.
Stek ved 225 grader i ca. 45 minutter. Pensle av og til med smør (magarin) under stekingen. Bland de to ostesortene. Strø osten over potetene. Stek potetene ytterligere i 10-15 minutter, eller til de er gyllenbrune og osten har smeltet.
Serveringstips: Til stekt kjøtt eller fisk, men disse potetene smaker så godt at de kan serveres som en vegetar-rett med bare en frisk salat til.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?