CHUTNEY ER IKKE SÅ VANLIG I VÅRT DAGLIGE KOSTHOLD
DET BETYR IKKE AT DET IKKE KAN SPISES
Tvert imot, det er et utmerket tilbehør til mange kjøttretter. Best smaker chutney til fett kjøtt. Det handler om å balansere smakene litt. Eksemplet jeg bruker er surkål til ribbe. Noe syrlig/søtt som nøytraliserer det fete, og letter fordøyelsen.
Denne chutneyen kan kanskje erstatte surkål til ribba? Tja, der gikk jeg vel litt for langt. Tradisjoner er tradisjoner og skal ikke tøyses med, eller?
At det smaker godt er ingen hindring, og har du først fått smaken på dette er det en fare for at du kommer til å prøve igjen og igjen.
Nå er du advart.
Oppskrift
på CHUTNEY
Tvert imot, det er et utmerket tilbehør til mange kjøttretter. Best smaker chutney til fett kjøtt. Det handler om å balansere smakene litt. Eksemplet jeg bruker er surkål til ribbe. Noe syrlig/søtt som nøytraliserer det fete, og letter fordøyelsen.
Denne chutneyen kan kanskje erstatte surkål til ribba? Tja, der gikk jeg vel litt for langt. Tradisjoner er tradisjoner og skal ikke tøyses med, eller?
At det smaker godt er ingen hindring, og har du først fått smaken på dette er det en fare for at du kommer til å prøve igjen og igjen.
Nå er du advart.
![]() |
Se den fantastiske fargen |
1
rødløk
1
hvitløk
6
tørkede aprikoser
1
kvist rosmarin
2 ss
mangochutney
1 dl kyllingbuljpong
1 dl
rødvin
1 ss
balsamico
1-2 ss
olje
Finkutt
løken og la den steke litt til den er blank i olja. Ha så i
aprikoser, buljong og vin. Dette skal stå og småputre i ganske lang
tid.
Smak
til med balsamico rett før servering.
Synes
du den er for tyktflytende, kan du spe med buljong eller vin og la
den være en type syrlig/søt saus.
Kommentarer
Legg inn en kommentar