SANDKAKER FRA BØ I VESTERÅLEN
ANER DU HVOR LENGE DET ER SIDEN SIST JEG PRØVDE Å BAKE DISSE KAKENE!
Jeg vurdererer dem som vanskelig å få til, kanskje det hjelper med ei sikker oppskrift.
For å kunne løse denne husmorutfordringen så trengte jeg hjelp og støtte fra slekta.
Det var veldig flott å kunne ringe en venn..ee søster som selvsagt hadde ei flott og sikker oppskrift som var utprøvd i gjennom mange år.
De beste oppskriftene får man jo fra noen som har prøvd dem ut selv.
Oppskrift
SANDKAKER
200 gr marg. el smør
125 gr. (1 1/2 dl ) farin
1 egg, ca 30 gr.
1/2 dl mandler
350 gr. (6 dl ) hvetemel.
Rør smør og sukker til myk masse.Bland i egg, malte skåldede mandler og det meste av melet.
Ha i så mye av melet at deigen blir passe fast til å klemme ut i formene. Sett deigen kaldt.Smør formene og når du har smurt dem så drysser du semulegryn i dem. Disse kakene kan sette seg skikkelig fast, så smør grundig. Legg en passe stor kule eller klump deig i hver form og klem dem jevnt ut.
Dette blir ca.50 stk. Stekes ca. 15 min. ved 185 grader på nederste rille til de er gylne.
Jeg vurdererer dem som vanskelig å få til, kanskje det hjelper med ei sikker oppskrift.
For å kunne løse denne husmorutfordringen så trengte jeg hjelp og støtte fra slekta.
Det var veldig flott å kunne ringe en venn..ee søster som selvsagt hadde ei flott og sikker oppskrift som var utprøvd i gjennom mange år.
De beste oppskriftene får man jo fra noen som har prøvd dem ut selv.
![]() |
For en lykke å ha slike i boks før jul |
Oppskrift
SANDKAKER
200 gr marg. el smør
125 gr. (1 1/2 dl ) farin
1 egg, ca 30 gr.
1/2 dl mandler
350 gr. (
Rør smør og sukker til myk masse.Bland i egg, malte skåldede mandler og det meste av melet.
Elt deigen jevn.Ha i så mye av melet at deigen blir passe fast til å klemme ut i formene. Sett deigen kaldt.Smør formene og når du har smurt dem så drysser du semulegryn i dem. Disse kakene kan sette seg skikkelig fast, så smør grundig. Legg en passe stor kule eller klump deig i hver form og klem dem jevnt ut.
Dette blir ca.50 stk. Stekes ca. 15 min. ved 185 grader på nederste rille til de er gylne.
Kommentarer
Legg inn en kommentar