SAUS TIL FISK
CREME FRAISH ER "DET LYKKELIGE VALG" HER
I allefall når det gjelder koblingen fisk/saus. Du skjønner at for tiden leser jeg norsk klassisk litteratur. Derav den litterært inspirerte tittelen over.
En dyktig søster tipset meg om denne måten å lage saus på til fisk Det er noen år siden. Etter det har variasjonsbasillen herjet hos meg.
![]() |
Her løfter den smaken på fisk, fenikkel og poteter |
Oppskriften følger:
1 beger creme fraish naturell helles i en kjele. Dette varmes opp med salt og pepper. Dette kan være nok.
Alternativer:
- Tilsett 2 små finhakkete sjalottløk som er glasert i stekepanna først
- Tilsett 2 ss grov sennep(ikke pølsesennep)
- Tilsett spinat, frosne puter er enklest
- finhakket glasert fenikkel går og bra
Hvis du ikke er kjent med bruken av creme fraish så er det en fransk type syrnet fløte som ligner norsk rømme, men ikke så sur.
Til forskjell fra rømme så kan du koke uten at den skiller seg.
Bon appe'tit.
Kommentarer
Legg inn en kommentar